ME SAAMME NÄHDÄ HÄNET!

”Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän"(Ap.t.1:11).

Liha- ja luuruumis oli laitettu hautaan, ja Tuomas kosketti ylösnoussutta liha- ja luuruumista(ks. Joh.20:26- 29). Hän kosketti Jeesuksen käsiä ja laittoi kätensä Hänen kylkeensä. Se oli tosiaan ihminen, kirkastuneena, joka astui ylös Isän luo! Jeesus ei hävinnyt heidän edestään. Pilvi vei Hänet pois heidän näkyvistään. Se vasta on ollut ihmeellinen näkymä: Jeesus kirkkaana, säteilevänä kunniassaan, kasvot kohti taivasta nostettiin hitaasti heidän yläpuolelleen. Apostolien oli pakko langeta polvilleen!

He näkivät koko tapahtuman silmät luotuina Jeesukseen: ”Ja kun he katselivat taivaalle” (Ap.t.1:10). He eivät räpäyttäneet silmääkään, ja Hän oli poissa! On totta, että mekin muutumme silmänräpäyksessä: ”Kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa”(1 Kor.15:51 -52). Paavali puhuu meidän ruumiillisesta muuttumisestamme, kun ”meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän [kuolleista ylösnousseiden] kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin”(1 Tess.4:17). Hän tulee äkkiä, odottamatta ja hetkessä me muutumme ruumiiltamme.

Hebrealaiskirjeen kirjoittaja sanoo, että Jumalan kansa näkee sen päivän lähestyvän: ” Älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, …vaan kehottakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän”(Hebr.10:25). ”Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on”(1 Joh.3:2). ”Katso, hän tulee pilvissä, ja kaikki silmät saavat nähdä hänet, niidenkin, jotka hänet lävistivät”(Ilm.1:7). ”Ja näkevät hänen kasvonsa, ja hänen nimensä on heidän otsissansa”(Ilm.22:4). Stefanus ”täynnä Pyhää Henkeä loi katseensa taivaaseen päin ja näki Jumalan kirkkauden ja Jeesuksen seisovan Jumalan oikealla puolella”(Ap.t.7:55). Stefanus on viimeisiä päiviä ”täynnä Pyhää Henkeä” elävien tyyppi, jotka saavat katsella avoimin silmin ja avointa taivasta. Me näemme Jeesuksen tulevan kunniassaan pyhien enkeleidensä kanssa ja me näemme Hänen voittosaattonsa.