PUHUA SANAASI KAIKELLA ROHKEUDELLA by Jim Cymbala

Minkälaiset asiat ovat tärkeitä Apostolien tekojen kirjassa? Apostolien rukoukset antavat meille selvän mittapuun: ”Anna palvelijaisi kaikella rohkeudella puhua sinun sanaasi”(Ap.t.4:29).

Ei ole olemassa ”opittua rohkeutta”. Rohkeutta voi jakaa vain Pyhä Henki. Sinä et voi oppia sitä seminaareissa. 2 Tim.1:7 sanoo: ”Sillä Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman ja rakkauden ja raittiuden hengen”.

Uuden Testamentin saarnaajat olivat rohkeita kohtaamaan ihmisiä, luottaen, että Pyhä Henki tuottaisi kääntymiseen tarvittavan synnintunnon. He eivät pelänneet.

Kuuntele Pietaria Helluntaipäivänä: ”Te laista tietämättömien miesten kätten kautta naulitsitte (hänet) ristille ja tapoitte”(Ap.t.2:23). Tämä oli viimeinen asia, jonka kansanjoukko olisi halunnut kuulla. Jos David Lettermanilla oli kymmenen kärjen lista asioista, joita ei saa sanoa juutalaiselle yleisölle, ensimmäinen listassa oli: ”Arvatkaa mitä, juuri teidän kätenne tappoivat Messiaan, hänet, jota Israel oli odottanut vuosisatojen ajan.”

Pietarin rohkeus ei silti ajanut ihmisiä pois. Sen sijaan puhe pisti heidän omiatuntojaan. Päivän päättyessä valtava joukko oli tehnyt parannuksen synneistään ja kääntynyt.

Seuraavassa luvussa Pietari oli aivan yhtä suoraselkäinen ihmisjoukon keskellä, joka kokoontui ramman parantumisen jälkeen: ”Te kielsitte Pyhän ja Vanhurskaan ja anoitte, että teille annettaisiin murhamies, mutta elämän ruhtinaan te tapoitte… Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois”(Ap.t 3:14 – 15, 19).

Kun Paavali saarnasi Efesoksessa muutamaa vuotta myöhemmin, hänen kohtaamisensa pakanallisen epäjumalapalveluksen kanssa oli niin suoraa, että syntyi tappelu: ”Kun he sen kuulivat, tulivat he vihaa täyteen ja huusivat sanoen: ’Suuri on efesolaisten Artemis!’ Ja koko kaupunki joutui sekasortoon”(Ap.t.19:28 - 29). Ei se ollut minusta kovin markkinatietoista eikä käyttäjäystävällistä.

Siitä huolimatta siellä perustettiin vahva seurakunta. Apostolit tajusivat, ettei ilman rohkeaa, aggressiivista asennetta Jumalan Sanan julistamisessa voitaisi rakentaa sellaista seurakuntaa, jota Jeesus oli mielitellyt. Minkä tahansa kaupungin seurakunnan missä tahansa maassa pitäisi tulla samaan johtopäätökseen.

__________
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä. Hän puhuu usein Expect Churchin johtajakonferensseissa, joita World Challenge tukee ympäri maailmaa.