VIETÄ AIKAA JEESUKSEN KANSSA

Miksi Jeesus sanoi: ”Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle”(Matt.6:6). Siksi, että Herra haluaa meidän läheisyyttämme. Hän haluaa meidän sulkeutuvan yksin Hänen sydämensä rakkauteen! Niin monet rukoilevat eivätkä ole koskaan poissa rukouskokouksista. He menevät mihin hyvänsä kotikokoukseen. Onhan tietenkin raamatullista kahden tai kolmen sopia rukoilevansa yhdessä. Joskus vain Herra kutsuu meitä ja kuiskaa: ”Tule yksin, pane ovi kiinni, olkaamme kahdestaan.” Salainen, suljettu kammio on kaikkein läheisin asia, jonka voit jakaa Herrasi kanssa. Jos sinulla ei ole sellaista suhdetta, et oikeasti tunne Häntä.

Ilman Jeesuksen läheisyyttä jopa hyvistä töistäsi tulee pahoja: ”Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät' ”(Matt.7:22- 23). Mitä Jeesus sanoo? Avain on tässä: ”Minä en tunne teitä”. Läheisyyttä ei ole ollut. Joku on tehnyt valtavan paljon Hänen nimessään tuntematta kuitenkaan Häntä. Tämä merkitsee, että meistä voi tulla niin hyviin tekoihin, ohjelmiin, toisten auttamiseen kietoutuneita, että me kadotamme kosketuksen Jeesukseen.

Kun me vietämme aikaa yksin Hänen kanssaan, ajattelemmeko koskaan Hänen tarpeitaan? Jeesus tuli ihmiseksi kaikin inhimillisin tarpein, myös ystävyyden ja rakkauden tarpein. Hän koki hyljeksimistä samoin kuin mekin eikä Hän koskaan riisunut päältään inhimillisyyttään. Jeesus on Jumala ja silti ihminen. Kun meidän sairautemme koskee häntä, se merkitsee, että Hän kokee edelleen kaikki ihmisen kivut ja tarpeet. Ajattelin äskettäin: ”Herra, kun sinä olit täällä maan päällä, kysyitkö koskaan, rakastiko joku Sinua vain Sinun itsesi tähden, Jeesuksena, ihmisenä?” Katso kaikkia ihmisjoukkoja, jotka tungeksivat joka puolelta Hänen luonaan, rukoillen apua, armoa, näköä, parantumista, ruokaa, merkkejä ja ihmeitä. Hän näki heidät lampaina ilman paimenta. Hän kuuli heidän rukouksensa ja itki. Niin harvat tulivat hänen luokseen pyytämättä mitään. Niin harvat tulivat vain rakastamaan Häntä.