JEESUKSEN ILMESTYMINEN ON OLEVA SUURTA JUHLAA

Meille, joista tulee Hänen morsiamensa, ei pitäisi olla mitään pelättävää: ”Vaan iloitkaa, sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita”(1 Piet.4:13).

Älä koskaan unohda, että Hän ei yllätä niitä, jotka odottavat Häntä, ” teitä, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista”(2 Piet.3:12). Niiden, jotka odottavat ja jouduttavat Hänen tulemustaan tulee ”ottaa vaari oikeasta hetkestä, sillä aika on paha”(Ef.5:16). He eivät istu TV:n ääressä, kääriytyneinä itsekkäisiin unelmiin ja typeriin kunnianhimoihin! He kiirehtivät kaunistamaan itseään odottavina morsiamina, ahkerina siihen asti, kunnes Hän tulee. Se päivä ei yllätä niitä, jotka ovat valmistautuneita. Hän ei tule odottaville kuin varas yöllä.

Se päivä on oleva myös Herran ilon päivä, koska Hän haluaa innokkaasti olla morsiamensa kanssa: ”Minä olen rakkaani oma, ja minuun on hänen halunsa"(Laul.l.7:10). Me unohdamme Hänen jännityksensä, ilonsa, odotuksensa. Niin, Hän kaipaa morsiantaan! Hän iloitsi, kun opetuslapset palasivat ajamasta ulos riivaajia (ks. Luuk.10:17- 22). Hän on ihminen, joka on kirkastettu, ottaa osaa kaikkiin meidän tunteisiimme ja on täynnä iloa odottaessaan saada luokseen morsiamensa, ottaakseen hänet omakseen ja vetääkseen hänet lähelleen.

Hän on luvannut ilmestyä niille, jotka odottavat Hänen tulemistaan. ”Samoin Kristuskin… on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat”(Hebr.9:28). Tällä kertaa Hän ei tule sovittamaan syntejä, vaan näyttämään kirkkautensa morsiamelleen. Tämä ilmestyminen on jo alkanut, kun Hän tuo esiin voimaansa ja kirkkauttaan pyhälle jäännökselleen. Heidät vedetään ylös kuin magneetilla. Hän ei ole mikään temppujen tekijä, vaan ennemmin Hän koettaa viehättää, puhdistaan, kutsua ja vetää meidät lähemmäksi.