SUURET ILLALLISET by Carter Conlon

"Eräs mies laittoi suuret illalliset ja kutsui monta. Ja illallisajan tullessa hän lähetti palvelijansa sanomaan kutsutuille: 'Tulkaa, sillä kaikki on jo valmiina’”(Luuk.14:16 -17).

Toisin sanoen, mies laati kutsun suuriin pitoihin, aivan niin kuin Herra kutsuu sinua ja minua tulemaan Hänen uskomattomaan elämän ja voiman juhlaansa. On näky, johdatus, varustus ja tulevaisuus. Kaikki on valmiina.

Kuitenkin pitoihin kutsutut alkoivat esittää syitä, miksi he eivät voisi tulla. Epäilemättä jotkut heistä eivät vain halunneet mennä. Silti, en voi mitään sille, että minusta tuntuu kuin jotkut heistä tunsivat velvollisuudekseen viedä tuliaisia juhliin. Ehkä he häpesivät oman varattomuuttaan, mikä lopulta johti heidät kieltäytymään kutsusta.

Tämän saman ongelman edessä me, sinä ja minä, olemme tänään. Jumala sanoo: ”Minä haluan tehdä jotakin sinun elämäsi kautta.” Se on aivan uskomaton kutsu Herralta. Silti monet ihmiset kokevat, ettei heillä ole omaa käytettävää varustusta. Onhan aivan tavallinen käytäntö, että viemme häihin lahjoja, joiden pitäisi olla ainakin siellä tarjottavan aterian arvoisia.

Kun tiedämme, että näiden juhlien hinta oli Hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen veri, niin on tietenkin aivan mieletöntä ajatella, että sinä tai minä voisimme viedä jotakin, joka olisi sen arvoista. Saatamme tuntea olevamme jollakin tapaa velvolliset tuomaan sen. Näyttää kestävän tosi pitkän ajan tajuta, että nämä juhlat ovat ”tule sellaisena kuin olet” – juhlat. Profeetta Jesaja sanoi: ”Tulkaa, te, joilla ei ole rahaa, tulkaa, te, joilla ei ole taitoa, tulkaa te, joilla ei ole kykyjä. Tulkaa ja ostakaa ja olkaa tyydytettyjä! Syökää sitä, mikä todella täyttää ja tyydyttää teidät”(ks. Jes.55:1-2).

Jeesus jatkaa Luuk.14:33:ssa: ”Niin ei myös teistä yksikään, joka ei luovu kaikesta, mitä hänellä on, voi olla minun opetuslapseni”. Se ei tarkoita, että sinun pitäisi antaa pois kotisi, tyhjentää pankkitilisi ja lakata käymästä työssä. Jeesus sanoi itse asiassa, että sinun pitää antaa pois omat ajatuksesi siitä, että pystyisit koskaan tekemään mitään omin voimin. Tämä sukupolven vastustus Kristuksen todistusta kohtaan on liian voimakas. Yhteiskunnan päämäärät kulkevat aivan toiseen suuntaan kuin Jumalan Sana sanoo. Taistelu on liian kova ja meidän luonnolliset varustuksemme ovat riittämättömät vastaamaan tarpeeseen. Siksi meidän pitää suostua antamaan pois kaikki itseluottamus ja ilmaantua Jumalan uskomattomaan juhlaan aivan omana itsenämme.

__________
Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001. Vahvana, tunnollisena johtajana, hän on usein puhujana työntekijäkonferensseissa, joita World Challenge pitää kaikkialla maailmassa.