KOKO JUMALAN NEUVO

Ensimmäinen todiste herätyksestä on kova halua saada kuulla ja totella Herran sanaa.

”Silloin kokoontui kaikki kansa yhtenä miehenä Vesiportin edustalla olevalle aukealle; ja he pyysivät Esraa, kirjanoppinutta, tuomaan Mooseksen lain kirjan, jonka lain Herra oli antanut Israelille. Niin pappi Esra toi lain seurakunnan eteen, sekä miesten että naisten, kaikkien, jotka voivat ymmärtää, mitä kuulivat. Tämä tapahtui seitsemännen kuun ensimmäisenä päivänä.

Ja hän luki sitä Vesiportin edustalla olevalla aukealla päivän koitosta puolipäivään saakka miehille ja naisille, niille, jotka voivat sitä ymmärtää, kaiken kansan kuunnellessa lain kirjan lukemista… Ja Esra avasi kirjan kaiken kansan nähden, sillä hän seisoi ylempänä kaikkea kansaa; ja kun hän avasi sen, nousi kaikki kansa seisomaan”(Neh.8:1-3, 5).

Heidän sydämensä huuto oli: ”Tuo meille Herran todellinen sana”. Esra seisoi pystytetyllä lavalla ja luki Jumalan sanaa kuusi tuntia kansan seisoessa kuuntelemassa. He saivat oppia, että heidän kärsimyksensä syy oli heidän oma uppiniskaisuutensa ja kapinansa. Herätyksen varmin merkki on siinä, että sieluille ja seurakunnalle tai kaupungille tulee Jumalan sanan nälkä. Luopumassa olevat uskovat eivät halua kuulla Sanaa, se kyllästyttää heitä. He haluavat jännitystä! Luopuneet saarnaajat eivät julista paljon Jumalan sanaa, sen sijaan he pitävät lyhyitä pikkusaarnoja. He eivät puhu Lakia, koska se saa aikaan synnintunnon ja järkyttää seurakuntaa! Se saa kompromissien tekijät kiemurtelemaan!

Missä Pyhä Henki toimii, kansa penkeissään pyytää Sanaa. Saan vastaanottaa satoja kirjeitä nälkiintyneiltä pyhiltä, jotka anovat: ”Me olemme niin nälkäisiä. Emme kuule todellista Sanaa. Saamme pelkkää kuollutta kirjainta ilman voitelua”. Missä Jumala toimii, siellä on Raamattuja joka puolella. Siellä otetaan saarna ja opetus jännityksellä vastaan, koska kunnioitetaan Sanaa.

Kuinka surullista, että monet karismaattiset seurakunnat vain vaivoin jaksavat kuulla saarnoja. He haluavat vain musiikkia, viihdettä ja hyviä laulajia keskelle lavaa! Kun Pyhä Henki tulee, Sanaa otetaan ilolla vastaan! Silloin kansan rukous on: ”Herra, minä haluan kaiken, niin hyvän, pahan, käskyt, lupaukset, koko Jumalan neuvon!”