VALMISTAUDU MENEMÄÄN HÄNTÄ VASTAAN

“Niin he ollessansa koolla kysyivät häneltä sanoen: ’Herra, tälläkö ajalla sinä jälleen rakennat Israelille valtakunnan?’ Hän sanoi heille: ’Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut’… Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään. Ja kun he katselivat taivaalle hänen mennessään, niin katso, heidän tykönänsä seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa; ja nämä sanoivat: ’Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän’ "(Ap.t.1:6-7, 9- 11).

Jeesus kokosi valittunsa katsomaan, miten Hän nousisi Isän tykö – ”kun hän oli yhdessä heidän kanssansa”(Ap.t.1:4). Jeesus oli kutsunut kokoon noin sata kaksi kymmentä henkeä Öljymäelle. En usko, että he tiesivät ja tajusivat, mitä tulisi tapahtumaan. Jeesus oli yrittänyt valmistaa heitä siihen, että Hän palaisi Isän tykö: ”Minä menen Isän tykö, ettekä te enää minua näe”(Joh.16:10). Miten rajallinen ymmärrys voisi käsittää tuollaisia sanoja? Miten Hän menisi? Kuolisiko Hän uudestaan? Veisivätkö enkelit Hänet mukanaan? Tulisivatko samanlaiset vaunut hakemaan, kuin Eliaa vai häviäisikö Hän vain yhtäkkiä näkyvistä? Jeesus oli varoittanut heitä tästä etukäteen: ”Te kuulitte minun sanovan teille: 'Minä menen pois ja palajan jälleen teidän tykönne'. Jos te minua rakastaisitte, niin te iloitsisitte siitä, että minä menen Isän tykö” (Joh.14:28). He sanoivat: ”Mitä se tarkoittaa, kun hän sanoo: 'Vähän aikaa'? Emme ymmärrä, mitä hän puhuu" (Joh.16:18).

Jeesus kokoaa kansansa samalla tavalla, kuin Hän kokosi opetuslapsensa, valmistaakseen meitä Hänen paluuseensa, Ymmärrämmekö tämän? Jumalalla on aina ollut kansa. Juuri ennen paluutaan Hän tekee aivan samoin kuin ennen lähtöään. Hän tekee sen juuri nyt! Sitä tapahtuu täällä Times Square-seurakunnassa, kaikkialla Amerikassa, Kiinassa, Euroopassa, Puolassa Venäjällä. Pyhän Hengen kutsulla pienet ryhmät ja suuremmatkin kokoontuvat ”ottamaan hänet vastaan”. He ovat kuulleet pasuunan äänen! He ovat kuulleet huudon: ”Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan”(Matt. 25:6).