JUMALAN SUURET IHMISET by Jim Cymbala

Daavidin mahtavien sotijoiden lista on 1 Aik.11:22:ssa. Se esittelee meille Benajan, joka voitti kaksi mooabilaista valiomiestä. Hän myös tappoi leijonan lumiseen, liukkaaseen kuoppaan. Ehkä ihmeen kaupalla hän peittosi myös egyptiläisen, joka oli tarpeeksi kookas ollakseen Chicago Bull’sin pelaaja. Tämä melkein kolmemetrinen jättiläinen piteli keihästä jonka varsi oli kuin kangastukki, kun taas Benajalla oli vain puunuija.

Yhtäkaikki, Benaja ”tempasi keihään egyptiläisen kädestä ja tappoi hänet hänen omalla keihäällään. Tällaisia teki Benaja, Joojadan poika.… Hän oli arvossa pidetty niiden kolmenkymmenen joukossa” (1 Aik.11:23 - 25).

Ei tohtorinarvo tuonut ihmiselle kunniaa noina päivinä. Kunnia ei leijaillut henkilölle rahan tai neuvottelutaidon tai mediaan pääsyn kautta. Kunnia oli tuloksena kuninkaalle suoritetuista urotöistä.

Kuka tekee urotöitä Jumalalle tänä päivänä? Missä vihollinen ajetaan pakoon? Se on kaikkien hengellisesti orientoituvien ihmisten suuri haave. He eivät ihastu siloteltuihin saarnoihin ja fiksuun organisointitekniikkaan. Missä ovat Jumalan voitelemat mahtavat miehet ja naiset, jotka saavat jotakin aikaan?

Tunnen ainakin yhden näistä Jumalan suurista ihmisistä. Hän on Rina Gatdula, filippiiniläinen nainen, joka on kuin sisar vaimolleni Carolalle ja minulle. Jumala lähetti hänet jonkin aikaa sitten Brooklyn Tabernacle’en, rohkeahenkisen naisen, joka osoittautui suureksi siunaukseksi. Kun suntiomme hämmentyivät satunnaisista juopoista tai vihamielisistä ihmisistä, jotka tulivat sisään ovesta, Rina meni heitä vastaan pelottomasti Pyhän Hengen voimassa.

Vaikka hän ei ollutkaan erityisen lahjakas puhuja, hänellä oli rukous- ja esirukoustehtävä, joka auttoi meitä kestämään monet taistelut. Jos on tarve suuremmasta rakennuksesta tai joku luopio pitäisi palauttaa Herran luokse, Rinalla on Benajan henki. Hän ei anna Jumalalle rauhaa, kun tarvitsevat ihmiset tulevat alttarille etsimään apua. Hän tietää hienon tavan rukoilla ihmisten kanssa ”perille asti”. Monet ovat löytäneet vapautuksen Kristuksessa, koska hän on seisonut heidän kanssaan armonistuimen edessä. Tänä päivänä Rina matkustaa niihin seurakuntiin, jotka Brooklyn Tabernacle on perustanut, niin tässä maassa kuin muuallakin, merten äärissä. Hän muistuttaa heitä niistä urotöistä, joita he voivat tehdä Jumalan kautta. Hänellä näyttää aina olevan rukouskipinä. Oli se sitten Harlemissa, San Franciscossa, Limassa, Perussa, hän elää uskonsankarittaren esimerkkinä.

__________
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä. Hän puhuu usein Expect Churchin johtajakonferensseissa, joita World Challenge tukee ympäri maailmaa.