HÄNEN AINOA TOIVONSA

Mykän miehen ainoa toivo oli, että Jeesus parantaisi(Mark.7:31 -35). Hänen piti saada tavata Hänet henkilökohtaisesti.

Huomautan tässä, että tuo mies ei ollut samanlainen, kuin Paavalin kuvaama: ”Sillä aika tulee, jolloin he … kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin”(2 Tim.4:3-4). Eikä tämän miehen ollut niin kuin: ’Jumala on antanut heille uneliaisuuden hengen, silmät, etteivät he näkisi, ja korvat, etteivät he kuulisi, tähän päivään asti" (Room.11:8). Eikä hän ollut niiden kaltainen, joita kuvataan Ap.t.28:27:ssä: ”Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, että he eivät näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan”. Eikä hän ollut niiden kaltainen, jotka olivat läsnä Stefanuksen kivittämisessä ja ”tukkivat korvansa”(Ap.t.7:57).

On totta, että tämä mies halusi kuulla. Hän halusi epätoivoisesti tulla parannetuksi. Kuitenkin luemme: ”Ja hänen tykönsä tuotiin kuuro”(Mark.7:32, kursiivi kirjoittajan). Mies ei päässyt Jeesuksen luokse omillaan, vaan hänet piti tuoda. Selvästi hän tiesi, kuka Jeesus oli, ja että Hänellä oli valta parantaa. Pikemminkin tämä mies tiesi, kuinka kommunikoida joko merkkikielellä tai kirjoituksella. Silti hän ei pystynyt kulkemaan yksin. Ei hän ollut tehnyt yritystäkään tulla Jeesuksen luo itse – ”heidän” piti tuoda hänet.

Keitä ”he” olivat tässä jakeessa? Voi aavistaa ainoastaan, että he olivat miehen perhettä tai häntä rakastavia ystäviä, jotka välittivät hänestä tarpeeksi tuodakseen hänet Jeesuksen luo. Uskon, että tässä tilanteessa on paljon samaa kuin nuorten elämässä tänään. He eivät pääse omillaan Jeesuksen luo. Heidän vanhempansa tai heidän ystävänsä, seurakuntaperheen jäsenten pitää tuoda heidät. Meidänkin pitää tuoda lapsemme ja rakkaamme Kristukselle samalla tavoin kuin kuuron miehen vanhempien. Miten? Jokapäiväisen rukouksen kautta.

Siinä on ainoa parantuminen, ainoa toivo, lapsillemme ja rakkaillemme, että he kuulevat totuuden ja tulevat henkilökohtaisesti kohtaamaan Jeesuksen itse. ”Ja he pyysivät häntä panemaan kätensä hänen päälleen”(Mark.7:32).


Alkukielen sana pyysivät tarkoittaa anoa, rukoilla. Nämä vanhemmat kerjäsivät Kristusta: ”Ole hyvä, kosketa poikaamme. Laita kätesi hänen päälleen.”