RAJATONTA!

Rakas ystävä, Jumalan anteeksiantamuksella ei ole rajoja. Jeesus kertoi opetuslapsilleen; ”Jos hän seitsemän kertaa päivässä tekee syntiä sinua vastaan ja seitsemän kertaa kääntyy sinun puoleesi ja sanoo: 'Minä kadun', niin anna hänelle anteeksi" (Luuk.17:4).

Voitko uskoa tällaisen asian? Seitsemän kertaa päivässä tämä ihminen tekee tahallisesti syntiä minun silmieni edessä ja sitten sanoo: ”Minä kadun”. Minä annan hänelle anteeksi uudestaan ja uudestaan? Kyllä, ja kuinka paljon enemmän taivaallinen Isämme antaa lapsilleen anteeksi, kun he tulevat Hänen luokseen tehden parannusta. Älä yritä järkeillä sen syytä! Älä kysy, miten ja miksi Hän antaa anteeksi niin vapaasti. Ota se vain vastaan!

Jeesus ei sanonut: ”Anna veljellesi anteeksi kerran tai kahdesti, sitten sano hänelle, että hän joutuu pois sinun yhteydestäsi, jos hän vielä kerran tekee sen! Sano hänelle, että hänen tapansa on syntinen”. Ei! Jeesus julisti rajatonta, ehdotonta anteeksiantamusta.

Jumalan luontoon kuuluu se, että Hän antaa anteeksi. Daavid sanoi: ”Sillä sinä, Herra, olet hyvä ja anteeksiantavainen, suuri armossa kaikille, jotka sinua avuksensa huutavat”(Ps.86:5). Jumala odottaa juuri nyt, että Hän voisi vuodattaa olemukseesi anteeksiantamuksen ilon. Sinun tarvitsee vain avata kaikki sielusi ovet ja ikkunat ja antaa Hänen Henkensä vuodattaa sinulle anteeksiantamusta.

Puhuen kristittynä Johannes kirjoitti: ”Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien”(1 Joh.2:2).

Johanneksen mukaan jokaisen uskovan päämäärä on ”olla tekemättä syntiä”. Se tarkoittaa, että uskova ei ole kallistunut syntiin päin, vaan nojaa pikemminkin Jumalaan päin. Mitä tapahtuu silloin, kun Jumalaan nojaava lapsi tekee syntiä?

”Jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas… Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä”(1 Joh.2:1, 1:9).

Laske maahan syyllisyytesi, ystäväni. Sinun ei tarvitse kantaa sitä taakkaa enää yhtään minuuttia. Avaa sydämesi ovet ja ikkunat ja anna Jumalan rakkauden tulla sisään. Hän antaa sinulle anteeksi uudestaan ja uudestaan! Hän antaa sinulle voiman nähdä taistelusi voitosta käsin. Jos pyydät, jos kadut, saat anteeksi. Hyväksy se, nyt!