MAAILMAN VALO by Gary Wilkerson

Oli pääsiäisaika, ja Jeesus opetti temppelissä. Suuri joukko kuunteli Häntä, koska Hänellä oli rakkauden sanojen ja Jumalan tekojen suorittamisen maine. Heti, kun tavalliset ihmiset kokoontuivat, tulivat myös uskonnolliset johtajat paikalle.

”Silloin kirjanoppineet ja fariseukset toivat hänen luoksensa aviorikoksesta kiinniotetun naisen, asettivat hänet keskelle”(Joh.8:3). Nämä johtajat näkivät Jeesuksessa uhan heidän auktoriteetilleen. He toivat esiin uuden ilmiön, jonka opetukset paljastivat heidän tiukan, omavanhurskaan käytäntönsä. Nyt ”he sanoivat kiusaten häntä, päästäkseen häntä syyttämään”(Joh.8:6). He kysyivät Häneltä, pitäisikö nainen kivittää lain mukaan.

Tapahtui dramaattinen käänne: ”Jeesus kumartui alas ja kirjoitti sormellaan maahan. Mutta kun he yhä edelleen kysyivät häneltä, ojensi hän itsensä ja sanoi heille: "Joka teistä on synnitön, se heittäköön häntä ensimmäisenä kivellä". Ja taas hän kumartui alas ja kirjoitti maahan. Kun he tämän kuulivat ja heidän omatuntonsa todisti heidät syyllisiksi, menivät he pois, toinen toisensa perästä, vanhimmista alkaen viimeisiin asti; ja siihen jäi ainoastaan Jeesus sekä nainen, joka seisoi hänen edessään. Ja kun Jeesus ojensi itsensä eikä nähnyt ketään muuta kuin naisen, sanoi hän hänelle: "Nainen, missä ne ovat, sinun syyttäjäsi? Eikö kukaan ole sinua tuominnut?" Hän vastasi: "Herra, ei kukaan". Niin Jeesus sanoi hänelle: "En minäkään sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes enää syntiä tee"(Joh.8:6- 11).

Mikä voimallinen hetki! Jeesus ei ollut ainoastaan purkanut tuota jännitteistä tilannetta, vaan Hän oli pelastanut yhden henkilön elämän. Jokainen paikalla ollut muuttui tapahtuman kautta, ei vain syytetty, vaan myös syyttäjät ja jopa katsojat. Jeesus käytti hetken antaakseen kuuluisimman opetuksensa: ”Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus"(Joh.8:12). Jumalan valo muutti kaiken tuossa hetkessä.