URHEINA JUMALALLE by Jim Cymbala

”Ja Daavid tuli yhä suuremmaksi, ja Herra Sebaot oli hänen kanssansa“(1 Aik.11:9).

1. Aikakirjan 11. luvussa, jakeissa 4-9 voimakkaat sotijat auttoivat Daavidia valloittamaan kuningaskunnalle uuden pääkaupungin. Nykyajan Israelin valtio on juhlinut komeasti tämän kaupungin, Jerusalemin 3000-vuotissyntymäpäivää juutalaisen elämän keskuksena.

Se ei ollut helposti voitettu. Jebusilaiset, jotka asuivat Jerusalemissa, sanoivat Daavidille selkeästi: ”Ei käy. Tämä on muurien suojaama, luja kaupunki, etkä sinä pääse sisään. Itse asiassa 2 Sam.5:6 siteeraa heidän loukkaustaan: ”Tänne sinä et tule, vaan sokeat ja ontuvat karkottavat sinut ".

Niin käy kaikkien yritysten tehdä Jumalalle jotakin erityistä. Kun Jumala nostaa meissä haluan perustaa Hänen valtakuntansa uuteen paikkaan, vihollinen varmasti yrittää estää sen. Paholainen pyrkii jatkuvasti vakuuttamaan meitä siitä, että meitä on taklattu liian kovaa tällä kertaa ja pian joutuisimme häviölle.

Daavid ja hänen miehensä painoivat päälle. He eivät kääntyneet pakoon. Itse asiassa Daavid teki epätavallisen tarjouksen: ”Joka ensimmäisenä surmaa jebusilaisen, hän on oleva päämies " (1 Aik.11:6). Tämä merkitsi sitä, että piti mennä ensimmäisenä vastamäkeen hyvin varustettua armeijaa vastaan, joka kykki paksujen muurien harjalla, vain odottaen päästä laskemaan nuoli- ja kivisateen heidän päälleen. Daavidin nuori veljenpoika, Jooab otti varteen mahdollisuuden esittää uroteon. Hän murtautui ensimmäisenä kaupunkiin ja niin hänestä tuli Daavidin sotapäällikön johtaja moniksi vuosiksi eteenpäin.

Näinkö me valitsemme johtajia tämän päivän seurakunnassa? Me arvioimme kokemusta, ulkonäköä, koulutusta ja puolta tusinaa muuta inhimillistä asiaa. Daavid päinvastoin katsoi urheuteen ja rohkeuteen oikeassa maailman taistelussa.

Jos me olemme riittävän rohkeita lähtemään hengelliseen hyökkäykseen, olemme vahvoja rukouksen ja uskon miehiä ja naisia, ei meillä ole rajaa sille, mitä Jumala voi tehdä meidän kauttamme.

_________
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä. Hän puhuu usein Expect Churchin johtajakonferensseissa, joita World Challenge tukee ympäri maailmaa.