JEESUKSEN OPETETTAVANA

Onko Jeesus opettanut sinua salaisessa rukouskammiossasi? Oletko pyytänyt Häneltä asioita, joita et voi löytää kirjoista eikä opettajilta? Oletko istunut hiljaa Hänen läsnäolossaan odottaen Hänen äänensä kuulemista? Raamattu sanoo, että kaikki totuus on Kristuksessa. Hän yksin voi antaa tietoa siunatun Pyhän Hengen kautta.

Nyt nousee mielessäsi kysymys: ”Eikö ole vaarallista avata mieltänsä pienelle, hiljaiselle äänelle? Eikö juuri sen kautta monet uskovat joudu vaikeuksiin? Vihollinen tulee sisään ja matkii Jumalan ääntä, käskien heitä uskomaan tai tekemään jotakin kummallista. Niin he päätyvät lopulta pettymään. Eikö Raamattu ole se ainoa ääni, jota meidän tulee kuunnella? Eikö Pyhä Henki ole ainoa opettajasi?

Seuraavassa, mitä uskon tästä asiasta:
  1. Niin kuin Isä ja Poikakin, Pyhä Henki on erillinen, elävä, voimallinen, älykäs, jumalallinen henkilö itsessään. Hän ei ole henkilö lihassa, vaan hengessä. henkilö omalla oikeudellaan. Hän johtaa seurakuntaa. Hän tuo taivaallinen järjestyksen, lohduttaa kipeitä, vahvistaa heikkoja ja opettaa meille Kristuksen aarteita.
  2. Raamattu nimittää Pyhää Henkeä Pojan Hengeksi: ”Jumala on lähettänyt meidän sydämeemme Poikansa Hengen, joka huutaa: "Abba! Isä!" (Gal.4:6). Hänet tunnetaan myös Kristuksen Henkenä: ”Mihin tai millaiseen aikaan heissä oleva Kristuksen Henki viittasi”(1 Piet.1:11). ”Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa” (Room. 8:9). On selvää, että Jumalan Henki ja Kristuksen Henki ovat yksi ja sama. Kristus on Jumala ja sama Henki lähtee heistä molemmista. Pyhä Henki on Isästä ja Pojasta. He yhdessä lähettävät Hänet.
  3. Meillä on turva petokselta pitkässä etsivässä rukouksessa. Varjelus on odotuksessa. Lihan ääni on aina kiireinen. Se haluaa välitöntä vastausta, sillä ei ole kärsivällisyyttä. Se aina katsoo itseensä eikä Herraan, aina etsii, miten voisi saada meidät pois Jumalan läsnäolosta.