VIHOLLISEN SITOMINEN

”Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut"(Matt.22:14). Näen silmissäni Jumalan katsovan juhlasalia ja julistavan: ”Monta vuotta kutsuin Israelia apostolieni kautta. He kieltäytyivät kuuntelemasta. Nyt nämä talossani olevat vieraat ovat vastanneet kutsuuni. Sanonpa teille, heidät oli valittu. En anna Saatanan viedä yhtään jäsentä ruumiistani.”

Tiedämme, että paholainen on heitetty iankaikkiseen vankilaan. Kun me ruokailemme juhla-aterialla odottamassa Ylkää saapuvaksi, meille annetaan käsky. Kuningas on käskenyt meitä sitomaan paholaisen ja heittämään hänet ulos juhlasalista. Lyhyesti, meidän tulee nousta ja lähteä toimimaan Saatanan Kristuksen ruumista vastaan tekemiä hyökkäyksiä.

Ihmeellistä kyllä tätä käskyä eivät monetkaan uskovat tottele. Milloin näemme helläsydämisen uskovan tuskissaan, ajattelemme: ”Tarjoan hänelle lohdutusta. Haluan olla kuuleva korva.” tai ”Voin antaa jonkinlaista tukea. voin tuoda hänelle aterian tai tarjota taloudellista apua.” Nämä ovat todellisia hurskaita rakkauden tekoja, mutta useinkaan ne eivät riitä.

Jos me tiedämme, että Saatana puhuu valheita jonkun elämään, meidän tulee tehdä enemmän kuin vain kuunnella tai tarjota neuvoja. Meidän pitää koota toisia uskovia yhteen ja toimia arvovallalla vihollista vastaan. Jeesus sanoo meille, ettei yhdenlaista riivaajien hyökkäystä saa poistetuksi muuta kuin ”rukouksella ja paastolla”(Matt.17:21). Niinpä paastoamalla ja rukoilemalla sidomme vihollisen. Meidän tulee heittää hänet ulos uskonystäviemme mielistä, sielusta ja olosuhteista.

Elätkö epätoivon pilven alla? Tiedätkö jonkun veljen tai sisaren, joka on maassa kuunneltuaan Saatanan syytöksiä? Kehotan sinua etsimään Kristuksen ruumiin rukoilevia jäseniä. Mene heidän luokseen, jotka todella tuntevat Jumalan sydämen ja anna heidän osoittaa vihollisen valheet heistä itsestään.

Raamattu sanoo, että jos joku meistä kärsii, me kaikki kärsimme. Siksi on ehdottoman tärkeätä kokoontua yhteen Jeesuksen nimessä toinen toistemme takia. Meidän tulee ottaa Vapahtajamme auktoriteetti, sitoa vihollinen ja heittää hänet ulos toinen toistemme elämästä. Sitten kykenemme tuomaan esille Kristukselle kuuliaisia ajatuksia. Siten pitäisi Kristuksen ruumiin toimia.