MINNE OLEMME MENOSSA? by Claude Houde

Uskon kautta Abraham totteli Jumalan kutsua ja lähti kohti maata, jonka hän perisi lupauksen mukaan. Hän lähti ja vaelsi uskossa, eikä tiennyt, minne hän oli saapuva ( ks.1 Moos.12:1).

Voitko kuvitella keskustelun, joka varmaan käytiin Aabrahamin ja hänen ihanan vaimonsa Saaran välillä, kun tämä villi seikkailu alkoi? Aabraham oli menestynyt, rikas ja hyvin korkeassa asemassa omassa yhteiskunnassaan. Hän ja Saara olivat tehneet ahkerasti työtä ja nauttivat nyt työnsä hedelmiä. Olihan se hyvin ansaittua, vai mitä?

Kun Saara katsoi aviomiestään eräänä iltana, hän huomasi, että tämä näytti mietteliäältä ja jotenkin surulliselta. Hän ei ollut sanonut sanaakaan kotiin tultuaan.

”Mikä on vinossa? Sinä tiedät, että voit kertoa minulle ihan mitä vain”, Saara kuiskasi.
Aabraham avautui: ”Olen rukoillut monta kuukautta tätä asiaa ja olen syvästi varma siitä, etten voi saada pois mielestäni ajatusta lähtemisestä, isäni kodin kaiken sen jättämisestä, minkä tunnemme. Tunnen, että kun teemme niin ja tottelemme Jumalaa, Hän siunaa meitä.”

Jos olet naimisissa, voit kuvitella tämän kohtauksen ja melkein kuulla keskustelun, joka seurasi! ”Mitä oikein tarkoitat lähtemisellä? Me olemme onnellisia täällä! Olemme turvassa! Minusta täällä on mukavaa! Tiedät, niin kuin minäkin, mitä kauheuksia tapahtuu pakanakaupungeissa tässä meidän lähistössämme!”

Aabraham vastasi parhaalla taidollaan: ”Jumala johtaa meitä, Saara. Tiedän sen. Olen rakentanut alttarin Hänelle ja olen tosissani. Meidän pitää lähteä!”

Kun Aabraham toisti toistamistaan: “Meidän pitää lähteä, meidän pitää”, yhtäkkiä Saara kysyi: “Minne olemme menossa?” Hiljaisuus. Sitten Aabraham vastasi lammasmaisesti: ”No, sehän tässä on jännittävää. Jumala ei ole vielä kertonut”.


Uskon isä vaelsi eteenpäin, vaikka ei tíetänyt, mihin oli menossa.

__________

Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.