ARMON MUUTTAMANA by Gary Wilkerson

Koko Jeesuksen toiminnan ajan Häneltä kysyttiin kahta kysymystä. Niitä tekivät ihmiset, joita Hän kohtasi. Ne paljastivat kaiken kysyjien sydämistä. Ensimmäinen kysymys oli syyttävä. Silloin tällöin uskonnolliset johtajat kysyivät Kristukselta: ”Miksi Sinä syöt ja juot syntisten kanssa? Kuinka sinä voit olla Jumalan lähettämä, kun sinulla on sellainen maine?”

Toinen kysymyksen laji tuli ihmisiltä, joilla oli vaikeuksia elämässään: ”Parantaisitko sairaan tyttäreni? Vapauttaisitko poikani riivaajasta, joka heittää hänet tuleen? Voisitko parantaa minun verenvuototautini, joka on vaivannut minua koko ikäni? Jeesus, voisitko auttaa minua?”

Näetkö eron näiden kahden kysymysryhmän välillä? Molemmat etsivät vastausta siihen, millainen Jumala on. Ensimmäinen kysyy: ”Ansaitsevatko syntiset Jumalan rakkautta?” Toinen sen sijaan: ”Tahtooko Jumala auttaa minua?”

Jeesus vastasi molempiin kysymyksiin teoillaan. Ensin Hän siirsi yhteisöstä ulossuljetut kaikkein kauimmaisesta marginaalista Jumalan rakkauden keskiöön. Hän sanoi heille: ”Olette nyt keskellä näyttämöä. Olette nyt juuri minun Isäni valtakunnan sydämessä”. Toiseksi Kristus paljasti, että syyttäjät eivät olleet Jumalan valtakunnan keskellä. Hän sanoi heille hyvin selväsanaisesti: ”Teillä ei ole mitään osaa Isäni valtakunnassa”.

Haluatko tarkoituksellisen, merkityksellisen osan Jumalan valtakunnassa? Silloin sinun pitää olla valmis laskemaan kivesi ja ottamaan Hänen armonsa ristin. Joka kerta, kun toimit kuten Jeesus, ulottaen armoa niille, jotka ovat synnin takia syrjäytyneet, silloin olet osallisena suureen muutokseen. Tekosi muuttavat sinua, syytetyt muuttuvat ja nekin, jotka syyttävät, muuttuvat. Jumalan armon ilmestyminen toisaalta herättää passiiviset uskovat.

Voisiko meistä tulla Hänen armonsa armeija, joka vetää huumeriippuvaiset ja puhtaasti elävät, surevat ja huolimattomat, köyhät ja rikkaat, yksinäiset ja eloisat Hänen valtakuntaansa. Olkoon jokainen sielu rakastettu ja kuulukoon siihen, ja muuttukoon jokainen meistä Vapahtajamme ihmeellisen armon kautta.