MAHDOTTOMAN KOHTAAMISPAIKKA

Kaades-Barnea on tällainen paikka. Nimi on peräisin hepreankielisestä juuresta, joka merkitsee “pakolainen, irtolainen, vaeltaja”. Lyhyesti sanottuna, jos valitset nyt väärin, joudut vaeltamaan erämaassa koko ikäsi.

Monet uskovat ovat juuri nyt tuossa paikassa. Jumala on antanut heille liiton lupaukset. Hän on antanut heille ihmeellisen historian kanssaan, tarjonnut ihmeen vapautuksen ihmeen perään. Paholainen vain on tullut kertomaan heille valheen, etteivät he suoriudu tästä. Hän on saanut heidät vakuuttumaan siitä, että eivät ole tarpeeksi hyvä, että Jumala on edelleen vihainen heille menneiden syntien tähden ja ettei Hän koskaan anna heille anteeksi.

Kerropa minulle: Oletko alkanut ottaa vastaan sellaisia valheita? Ajatteletko, että Jumala pettää sinut kriisisi keskellä? Jos, niin on, silloin olet jossain vaiheessa vaellustasi lakannut ottamasta Jumalaa kiinni Hänen sanastaan. Et ole totellut Hänen käskyään, ja nyt Israelin tarina on sinunkin tarinasi. Kaades-Barnean koetus määrää loppuikäsi vaelluksen suunnan.

Jumala on kantanut sinua käsivarsillaan samalla tavoin kuin Israelia kauhean erämaan läpi. Kun katsot taaksepäin, voit muistaa hirveät kokemasi koetukset, kivuliaat epäonnistumiset. Sinä menit läpi koetusten, joita et olisi koskaan uskonut selvittäväsi. Jumala oli kuitenkin uskollinen ja auttoi sinua niissä kaikissa. Joka kerran Hän armollisesti kurottui alas ja nosti sinut ylös. Nyt voit sanoa: ”Jumala ei ole koskaan pettänyt minua. Seison tänään Hänen armonsa kannattamana. On totta, että Jumala kantoi minua käsivarsillaan, niin kuin isä kantaa lastaan.”

Pikemminkin Jumala toi sinut ulos, jotta voisi viedä sinut sisään. Edessäsi on luvattu maa, niin kuin Israelillakin oli: ”Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva”(Hebr.4:9). Herra pelasti sinut viedäkseen lepopaikkaansa. Mitä tämä lepo on? Se on järkkymättömän uskon ja luottamuksen paikka Herrassa. Siellä voit luottaa Hänen lupauksiinsa. Siellä on luottamus, joka auttaa sinut kaikkein vaikeimpienkin aikojen.

Päästäksesi tähän levon paikkaan sinun täytyy ensin kulkea Kaades-Barnean läpi. Kun olet siellä, joudut kohtaamaan taistelun, joka on äärimmäisen kova, pahempi kuin olet koskaan ennen kokenut. On vihollisia, jättiläisiä, korkeita muureja, asioita, jotka näyttävät täysin mahdottomilta. Silloin sinun tulee panna ehdoton toivosi Jumalaan, että Hän vie sinut läpi.