USKOMATON NÄKY

Jesajan 25. luku kuvaa uskomatonta näkyä. Siinä profeetta Jesaja kuljetetaan tulevaisuuteen, aivan viimeisiin päiviin. Raamatuntutkijat ovat yhtä mieltä siitä, että tämä on Raamatun selvimpiä kuvia lopun ajoista. Jesaja näyttää meille tarkkaan, mitä Jumala aikoo tehdä kansoille ja seurakunnalleen ennen loppua. Nyt me elämme juuri Jesajan kuvaamia hetkiä.

Ensimmäisissä viidessä jakeessa Jesaja kuvaa sitä, mitä Jumalalla on kansojen varalle. Yhtäkkiä Jumala vähentää Saatanan valtakunnan romuläjäksi. Yhtäkkiä demonisen vallan alla olleet kansat vapautuvat. Jesaja puhkeaa riemulliseen ylistykseen sen nähdessään: ”Herra, sinä olet minun Jumalani; minä kunnioitan sinua, kiitän sinun nimeäsi, sillä sinä olet tehnyt ihmeitä, sinun aivoituksesi kaukaisilta päiviltä ovat todet ja vakaat”(Jes.25:1). Hän siis sanoo: Sinä olet tehnyt suuria ihmeitä menneisyydessä ja nyt sinulla on suunnitelma juuri tälle ajalle. Sinä määräsit sen ennen maailman perustamista.”

Kun Jesaja katselee Jumalan suunnitelmaa, se innostaa hänen sieluaan. Hän julistaa tuleville sukupolville: ”Viimeisinä päivinä Jumala tuhoaa ja tekee tyhjäksi Saatanan voiman. Outojen demonisten olentojen palatsit raunioitetaan, ja paholaisen kaupunki pienenee pölykasaksi.”

Ketjut alkavat pudota sidotuilta ihmisjoukoilta. Heidät vapautetaan pelon ja synnin saatanallisista vankiloista. Jesaja nimittää näitä ”vahvoiksi ihmisiksi”, mikä tarkoittaa ”kerran synnin kovettamiksi”. Hän kertoo meille, että nämä samat ihmiset alkavat antaa kunnian Jumalalle. Vuosia he olivat kauhuissaan painostajastaan, Saatanasta, mutta nyt he pelkäävät ainoastaan Herraa, Häntä joka vapautti heidät.

Sinä hetkenä jae neljä toteutuu kaiken maailman nähden: ”Sillä sinä olit turvana vaivaiselle, turvana köyhälle hänen ahdingossansa, suojana rankkasateelta, varjona helteeltä; sillä väkivaltaisten kiukku on kuin rankkasade seinää vastaan”(Jes.25:4).

Näen tämän tapahtuvan nytkin miljoonien ihmisten elämässä ympäri maailmaa. Hengessään köyhät tulevat vahvemmiksi. Kadonneet pelastetaan. Masentuneet löytävät yltäkylläisen rauhan. Kristuksesta on tullut heidän suojelijansa, pakopaikkansa, puolustajansa, heidän turvakallionsa. Kun tulisen koetuksen henkäys tulee heitä kohti, se osuu pyhään seinään, joka ympäröi heitä ja eristää heidät. Saatanan aiemmin hurjat hyökkäykset putoavat harmittomina maahan.