“MINNE HERRA?” by Claude Houde

Aabraham rakensi kuuliaisuuden ja luottamuksen alttarin, kun hän ei tiennyt, minne oli tuleva. Meidän jokaisen elämässä on hetkiä, jolloin kysymme sydän pamppaillen: ”Minne Herra?” Pitäisi tehdä päätös, vaikkei ole selvää suuntaa. Uskovan ”minne” voi olla suhteessa uraan, opiskeluun, koulun valintaan, asuinpaikkakunnan muuttoon, seurakuntaan, minne mennä tragedian tai sairauden jälkeen. Kaikissa näissä ”minne”- kysymyksissä meidän tulee rakentaa luottamuksen alttari, jonka äärellä annamme kaiken Hänen käsiinsä. Usko rakentaa alttarin, kun me emme tiedä, minne mennä, eikä se koskaan petä. Jumala siunaa, varjelee ja suojelee meitä, kun kasvamme luottamuksessa Häneen. Aabrahaminkin rakensi alttarin, kun hän ei tiennyt mitä Jumalan ”mikä, miten ja miksi” tarkoittivat.

Uskon kautta oli Aabraham kuuliainen, kun hänet kutsuttiin lähtemään siihen maahan, jonka hän oli saava perinnöksi, ja hän lähti tietämättä, minne oli saapuva. Uskon kautta hän eli muukalaisena lupauksen maassa niin kuin vieraassa maassa, asuen teltoissa Iisakin ja Jaakobin kanssa, jotka olivat saman lupauksen perillisiä; sen tähden syntyikin yhdestä miehestä, vieläpä kuolettuneesta, niin suuri paljous, kuin on tähtiä taivaalla ja kuin meren rannalla hiekkaa, epälukuisesti” (Hebr.11:8-9, 12).

Näihin muutamiin jakeisiin sisältyy paljon asiaa ja hengellistä painoa. Aabrahamin koetus oli vielä tulossa. Hän ei tiennyt Jumalan ”milloin” tulisi. Täyttymys ei koskaan näyttänyt olevan myöhässä, ja lupaus näytti häviävän vähän kerrassaan, samalla kun epäilykset kasvoivat Mount Everestin korkuiseksi epäuskoksi. Hän tuli paikkaan, jossa hänellä ei ollut harmainta aavistusta, kuinka Jumala voisi suorittaa sen, mitä Hän oli luvannut. Näissä Hebrealaiskirjeen jakeissa kirjoittaja viittaa lupaukseen, jonka Jumala oli antanut Aabrahamille, että tämä saisi pojan. Saaralle ja Aabrahamille se oli ollut aina vaikeata, niin vaikeata uskoa, mutta nyt he tuijottivat mahdottoman loputonta merta niin kauas kuin silmään siinsi. Oltiin tilanteessa, jossa ainoa ratkaisu oli usko ”rakentaa uudestaan” alttari, jotta voitaisiin ottaa vastaan.

Aabrahamilla oli edessään tämä epäuskon sota koko elämänsä ajan. Aivan niin kuin sinä ja minä, hänkin oli monesti syvällä tässä uskon taistelussa vastustajia vastaan. Häntä repivät ahdistuksen pistot tässä loputtomassa kyselyssä, joka on yhteistä kaikille uskoville: Koska, kuinka, miksi? Minne, Jumala?

__________

Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.