HYVÄKSYTTY by Gary Wilkerson

Johanneksen evankeliumin 8. luvussa kertomuksessa naisesta, joka oli saatu kiinni aviorikoksesta, Jeesus käänsi syytetyn hyväksytyksi. Sen sijaan, että olisi hyljännyt haureellisen naisen, jonka elämä oli vaakakupissa, Hän hyväksyi hänet. Hän tekee saman meille tänään. Hän ottaa jokaisen, jonka oma synti on työntänyt pimentoon, ja kertoo hänelle: ”Sinä olet minun, Olet juuri Isän rakkauden keskipisteessä.”

Tämä Jeesuksen ele ratkaisi aviorikkojanaisen kohdan. Miksi? Siksi, että hänen piti edelleen elää yhteisössään tekonsa kanssa. Vaikka on totta, että ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Jeesuksessa Kristuksessa, niin silti synnillä on todelliset seurauksensa. Kysy keneltä hyvänsä huumeriippuvaiselta, joka on käynyt läpi katkaisuhoidon. On sidottava poikkimenneitä suhteita perheeseen, ystäviin, lapsiin, työtovereihin. Aviorikoksen ollessa kyseessä on voinut sattua ei-toivottu raskaus, särkynyt rakkaus puolison kanssa, vaikeutuneet suhteet lapsiin, petoksia yhteisön sisällä. Ne kaikki ovat asioita, joiden korjaaminen vie vuosia.

Sen tähden onkin aitoa armoa Jeesuksen kahdessa selkeässä lauseessa aviorikkojanaiselle: "En minäkään sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes enää syntiä tee"(Joh.8:11). En olisi Jumalan uskollinen palvelija, jos en sanoisi tätä. Vaikka synnillä on todella pahat seuraukset, niin Jeesus rakastaa, hyväksyy sinut ja antaa sinulle anteeksi. Pastorina näen tätä koko ajan. Siksi juuri tämä synti huolettaa Jumalaa yli kaiken muun moraalisen lain rikkomisen. Paavali sanoo: ”Paetkaa haureutta. Kaikki muu synti, mitä ikinä ihminen tekee, on ruumiin ulkopuolella; mutta haureuden harjoittaja tekee syntiä omaa ruumistansa vastaan”(1 Kor.6:18). Tämän takia on täysi syy tuoda kaikki synnit Jeesukselle. Vain Hänen voimallinen, vapauttava armonsa voi täysin parantaa ja eheyttää.

Kolmas ryhmä, jonka Jumalan armo eheytti, olivat syyttäjät. Fariseuksien sydämetön, syyttävä suunnitelma raukesi tyhjiin. Lopulta syntinen nainen ei ollutkaan tuomittu vaan pelastettu ja parannettu. Kun tällaista radikaalia armoa ilmenee, pahan on hiivittävä tiehensä häpeissään. ”He menivät he pois, toinen toisensa perästä, vanhimmista alkaen viimeisiin asti; ja siihen jäi ainoastaan Jeesus sekä nainen”(Joh.8:9).