RIKAS JA TYYDYTTÄVÄ ELÄMÄ by Gary Wilkerson

Jeesus kuvaa rikasta ja tyydyttävää elämää, jota Hän tarjoaa meille, käyttämällä esimerkkinä lammastarhaa. ”Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu, ja hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen”(Joh.10:9). Tarhassa Hänen lampaansa ovat turvassa kaikilta vihollisiltaan. He ravitsevat itsensä Jumalan valtakunnan hyvillä laitumilla, nauttien terveydestä, rauhasta ja vapaudesta.

Juuri tätä siunattua elämää vihollisemme, paholainen yrittää varastaa meiltä. Saatana on halukas tuhoamaan kallisarvoisen uskomme. Jeesus kuvaakin häntä varkaaksi, joka tulee tarhaan salaa: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka ei mene ovesta lammastarhaan, vaan nousee sinne muualta, se on varas ja ryöväri… Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan”(Joh.10:1, 10).

Elämä, jonka Jumalan on suunnitellut meitä varten, on juuri se, minkä Saatana haluaa varastaa meiltä. Hän tekee sen yrittämällä saada meidät pois ”hyvältä laitumelta” (esim. elintärkeästä hengellisestä ravinnosta), jonka Jeesus on antanut meille. Kypsymättömät uskovat ovat eniten vaarassa, niin kauan kuin he saavat vain ”maitoa”, eivätkä koskaan pääse eteenpäin nauttimaan Jumalan Sanan lihaa. He ovat erityisesti Saatanan juonien kohteina kriisien aikoina. He syöksyvät paniikkiin, ovat täynnä pelkoa ja huolta ajatellen: ”En tiedä, miten minun tulisi ratkaista. Missä sinä olet, Jumala?”

Näin tämän tapahtuvan usein, kun olin Times Square Churchin pastorina New Yorkissa. Opetus, jota ihmiset saivat siellä, oli syvää, lihaisaa, tarkan Jumalan Sanan tutkimisen seurausta. Kuvittele miten järkytyin, kun seurakuntalaiset silloin tällöin kertoivat olleensa kuuntelemassa jotakuta huijaria, jonka tarkoituksena oli vain kerätä rahaa itselleen. Kuinka he saattoivat tehdä niin kuultuaan vakaata, vahvaa raamatullista opetusta?

Tämä onkin toinen este, jota uskova kohtaa: väärien opettajien viehättävä evankeliumi. Jeesus opettaa: ”Mutta vierasta ne eivät seuraa, vaan pakenevat häntä, koska eivät tunne vierasten ääntä" (Joh.10:5). Sellaiset vieraat näyttävät, kuulostavat ja pukeutuvat kuin kuka tahansa hyvä pastori. Kuitenkin he saarnaavat evankeliumia, joka vähitellen johtaa ihmiset pois Kristuksen rikkaalta, tyydyttävältä ”hyvältä laitumelta” sielujensa tuhoon.

On ehdottoman tärkeää, että me opimme kuulemaan Hyvän Paimenen ääntä ja erottamaan sen väärien paimenien äänestä. Miten se tapahtuu? Nauttimalla Paimenemme niin auliisti tarjoamaa lihaa: ”Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta”(Room.10:17). Ainoa tapa tunnistaa väärennös on tuntea alkuperäinen läheisesti. Vain upottautumalla Jumalan puhtaaseen Sanaan me tulemme läheisiksi taivaasta peräisin olevan ulkonäön, äänen, hajun ja maun kanssa.