PALJAS USKO by Nicky Cruz

Niin monet ihmiset ajattelevat, että intohimoni Jeesusta kohtaan tulee vuosia kestäneestä Raamatun lukemisesta, rukouksesta ja palvelutehtävästäni, mutta he ovat väärässä. Se tulee Jumalan näkemisestä niiden aikojen läpi, kun elämä on jättänyt minut täysin paljaaksi ja yksin. Se tulee Jumalan läsnäolon tuntemisesta suurimman hämmennyksen ja epätoivon hetkellä. Se tulee Jumalan käden näkemisestä edessäni, kerran toisensa jälkeen, kun olen joutunut kohtaamaan vaaroja, joita en olisi osannut kuvitellakaan.

Joka kerta, kun seison kasvokkain jonkun kovettuneen teinijenginjohtajan kanssa, näen David Wilkersonin saarnaavan pelottomasti katuni kulmauksessa. Joka kerta, kun kuljen rikollisten, huumeriippuvaisten asuma-alueen keskitse, tunnen saman voiman, joka ajoi Wilkersonin New Yorkin kaduille monta vuotta sitten. Joka kerta, kun pidän sylissäni kadotettua ja tuskaisaa sielua, tunnen Jumalan voiman ja läsnäolon.

Olen täysin riippuvainen Jumalasta. Jumala on käyttänyt menneisyyteni kipua viemään minut syvemmälle tasolle, tuodakseen minut lähemmäksi Häntä. Se, mitä Saatana tarkoitti pahaksi, Jumala on käyttänyt omaksi kunniakseen. Ainoan iloni, jonka saan tässä elämässä, kalpenee sen ekstaasin rinnalla, kun näen Jumalan tekevän mahdottoman mahdolliseksi. Kun näen, kuinka Hän ojentaa kätensä pimeään sydämeen ja tuo valon, kuinka Hän levittää armoaan kuin voita niiden ihmisten syntien päälle, jotka tarvitsevat anteeksiantamusta.

On niin helppo järkeillä Jumalaa, tunnustaa Hänen voimansa kokematta koskaan sitä itse, uskoa Hänen ylivertaisuuteensa pyytämättä Häntä suorittamaan mahtavia asioita meidän ollessamme läsnä. Me näemme Hänet mielissämme, mutta emme sydämellämme. Emme koskaan saa sitä voimaa, jota saarnaamme todeksi. Emme koskaan pyydä Jumalaa liikkumaan voimakkaasti meidän ollessamme läsnä, ottamaan gramman uskoa ja käyttämään sitä siirtämään vuoria sijoiltaan ja sinkoamaan niitä meren pohjaan.

Paljas usko vaatii sitä, että me jotenkin opimme yhdistämään mielen ja hengen. Sillä tavoin panemme pois oman ylpeytemme, epäilymme ja pelkomme ja seisomme Jumalan edessä, tyhjinä ja murtuneina mukanamme vain raaka sammumaton luottamus.

__________

Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassa Risti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessa Juokse poika, juokse.