USKOLLINEN OPASTAJA by Gary Wilkerson

“Mutta joka menee ovesta sisälle, se on lammasten paimen. Hänelle ovenvartija avaa, ja lampaat kuulevat hänen ääntänsä; ja hän kutsuu omat lampaansa nimeltä ja vie heidät ulos”(Joh.10:2-3).

Me kaikki tarvitsemme johdatusta elämän ratkaisuissa. Ei ole kuitenkaan niin yksinkertaista tai helppoa saada hyvää johdatusta tällaisessa kaoottisessa maailmassa. Jeesus sanoo, että kristittyjen tilanne on erilainen. Hän tekee hyvin selväksi yo. kohdassa, että Hänen seuraajansa, Hänen omat lampaansa, tuntevat Hänen äänensä ja tulevat Hänen luokseen. Kuva Hyvästä Paimenesta, joka antaa lampailleen niiden tarpeet kauaskatseisesti ja huolella.

Riittääkö tämä avuksi meidän vaikeisiin päätöksiimme? Jokainen meistä joutuu ratkaisemaan vakavia asioita: ”Kenen kanssa menen naimisiin? Millaista työtä minun pitäisi tehdä? Mikä on elämäni tarkoitus?” Nämä ratkaisut voidaan tehdä pelon vallassa, erityisesti, jos pahoittelemme huonoja valintoja menneisyydessämme. Jumala on siunannut minun elämääni runsaasti, mutta en halua lasteni tai lastenlasteni tekevän niitä virheitä, joita minä tein. Niin kuin jokainen vanhempi haluan osata antaa heille parhaan johdatuksen.

Hyvä uutinen on siinä, että meillä on Paimen, joka on uskollinen ja johdattaa meitä kaikissa asioissa, eikä siinä ole merkitystä, vaikka olemme tehneet joskus väärin. Tosiaan, Hän sanoo, että Hänen tarkoituksensa on johdattaa meidän elämäämme: ”Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys”(Joh.10:10).

Me kaikki tiedämme, että on tärkeätä seurata laatujohdatusta. Mieti kaikkia elämän suuria päätöksiä, joita olet tehnyt: ”Kuka johdatti sinua? Oliko heillä kokemusta? Minkälaisia taitoja ja tietoja heillä oli käytössään, kun he johdattivat sinua, minne halusit mennä?

Jotkut oppaat elämässä voivat viedä meidät läpi vaikeiden ongelmien. Onko heillä myös tietoa kantaa meitä Jeesuksen lupaamaan yltäkylläiseen elämään? Herranamme Jeesus on kykenevä enempäänkin kuin yltäkylläisyyteen. Hän muodostaa suhteen. Hän haluaa meidän tietävän enemmän kuin ”milloin ja minne” mennä. Hän haluaa meille runsaan siunauksen Hänen henkilökohtaisessa tuntemisessaan kaikilla elämän alueilla. Kun siis kiireisinä etsimme opaskirjaa, Hän sanoo hyvin yksinkertaisesti: ”Seuraa minua”.