HÄN KOSKETTI JEESUKSEN VAIPPAA - Gary Wilkerson

Elämässä on aikoja, jolloin kaikki näyttää valjulta, mutta voimme sanoa Jumalalle: ”Panen  uskoni Sinuun, koska Sinun kanssasi mikään ei ole mahdotonta, vaikka tilanteeni näyttää toivottomalta”( ks. Luuk.18:27).
Markuksen evankeliumin 5. luvussa luemme, että Jeesus oli matkalla erään Jairus – nimisen miehen kotii, ja suuri kansanjoukko seurasi Häntä.
”Ja siellä oli nainen, joka oli sairastanut verenjuoksua kaksitoista vuotta ja paljon kärsinyt monen lääkärin käsissä ja kuluttanut kaiken omaisuutensa saamatta mitään apua, pikemminkin käyden huonommaksi. Tämä oli kuullut Jeesuksesta ja tuli kansanjoukossa takaapäin ja koski hänen vaippaansa”(Mark.5:25 – 27).
King Jamesin versiossa sanotaan, että nainen koski Hänen vaippansa helmaa. Vaikka naisen tila huononi koko ajan, hän ajatteli itsekseen: "Kunhan vain saan koskettaa edes hänen vaatteitaan, niin tulen terveeksi" (jae 28).
Hänen uskonsa sanoi: ”Voin tehdä sen” ja sitten: ”Jeesus tekee lopun”. Hän katsoi mahdotonta ja oli varma, että Jeesus voisi tehdä sen.
Tämän vaimon usko on todella ihailtava. Hänellä ei ollut mitään syytä uskoa, koska kaikki hänen omat yrityksensä olivat kariutuneet. Viimein hän tarttui tähän toivoon, tähän haluun. Hän sanoi itsekseen: ”Minä kosketan ainoastaan Hänen vaatteensa helmaa. Sillä lailla saan yhteyden Jeesukseen”.
Hän selvitti tiensä väkijoukon läpi ja kosketti Hänen vaatteensa helmaa - ja ”heti hänen verensä lähde kuivui, ja hän tunsi ruumiissansa, että oli parantunut vaivastaan”(Mark.5:29).