PYHÄN HENGEN KIRJOITTAMA - Claude Houde

Uudessa Testamentissa Kristus on Jumalan täydellinen Karitsa, joka uhrattiin maailman syntien tähden. Hänen verensä vuodatettiin ristillä, ja se on yliluonnollinen Pääsiäinen jokaiselle meistä. Meidät on pelastettu kuolemasta, ja saamme ikuisen suojan ja rauhan Hänessä. Kuka hyvänsä asettaa itsensä uskossa Kristuksen veren alle, säästyy ikuiselta kuolemalta ja löytää pelastuksen.
Viisikymmentä päivää myöhemmin on Helluntai, seurakunnan alku, jossa lupaus Pyhän Hengen vuodatuksesta on voimallinen ja henkilökohtainen. Jumalan laki, tahti, päämäärä, suunnitelma ja lupaukset kirjoitettiin, ei enää kivitauluihin, vaan ne voidaan kirjoittaa joka päivä Pyhän Hengen kautta meidän sydämemme tauluihin. Se on Pyhän Hengen ilmestyksistä todellisin ja erityisin koskaan ihmiselle annettu.
Hesekiel, Jumalan mies ja Raamatun kirjoittaja sai profeetallisen kuvan. Se on kuin lupaus jokaiselle uskovalle, joka rukoilee: ”Herra, lisää meille uskoa”. Hesekiel kuvasi profeetallisesti, mitä tapahtuisi yliluonnollisesti, jos joku vilpittömästi pyytää Jumalaa vahvistamaan häntä toteuttamaan Jumalan päätöksen Hänen kauttaan ja Häntä varten.
”Minä anna teille uuden sydämen ja panen teihin uuden Hengen. Otan pois kivisydämen (läpäisemättömän) ja annan lihasydämen, (johon Jumala voi painaa leimansa). Nykyajan maailmassa se olisi kuin painauma märässä sementissä.  Minä panen Henkeni teihin ja vaikutan teissä käskyjeni tuntemisen ja tottelemisen. Minä kirjoitan lakini teidän sydämiinne, ja te vaellatte minun käskyjeni mukaan” (ks. Hes.36:26 -27).
Mikä varmuus, mikä luottamus! Jumala lupaa, että on mahdollista saada uusi into, uudet arvot, muutos, vakuus ja sitoutuminen Hänen Henkensä kautta.

Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Kanadassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Kanadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.