JATKUVA KESKUSTELU JUMALAN KANSSA

”Uskon kautta otettiin Eenok pois, näkemättä kuolemaa, ’eikä häntä enää ollut, koska Jumala oli ottanut hänet pois’. Sillä ennen poisottamistaan hän oli saanut todistuksen, että hän oli otollinen Jumalalle. Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät”(Hebr.11:5 -6).
”Eenok vaelsi Jumalan kanssa.” Hepreankielen sana vaeltaa viittaa siihen, että Eenok oli jatkuvasti Jumalan yhteydessä. Hän eli kolmesataa kuusikymmentäviisi vuotta – ”vuosi” vuosia! Hän edustaa meille uudenlaista uskovaa, sillä hän on jokaisen Kristukselle antautuneen uskovan esikuva.
Eenok oppi vaeltamaan Jumalan kanssa pahan sukupolven keskellä. Hän ei ollut erakko, joka olisi piiloutunut erämaan luolaan. Hän oli tavallinen perheenisä, jolla oli samat ongelmat ja taakat, kuin me kannamme. Hänen piti joka päivä tulla toimeen vaimonsa kanssa, ottaa vastuu lapsistaan, ja taloudellisista asioista.
Ne, jotka vaeltavat Jumalan kanssa, on siirretty pois Saatanan ulottuvilta, hänen pimeyden valtakunnastaan Kristuksen valon valtakuntaan. ”Häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan”(Kol.1:13). Meidät siirretään juuri nyt paholaisen ansasta Jeesuksen sydämeen.
Kreikan sana siirtää antaa ymmärtää, että Kristus tuli ja kantoi meidät henkilökohtaisesti pois paholaisen vallasta, ja asetti meidät taivaallisiin. Jumala kuitenkin siirtää vain ne, jotka vaeltavat lähellä Häntä, niin kuin Eenok. Niitä, joita pidetään sidottuna Saatanan valtaan, ei siirretä eikä vapauteta pimeydestä. Et ole oikeasti pelastettu, ennen kuin panet koko sydämesi lujasti vaeltamiseen Jumalan kanssa.