OIKEA AIKA - Nicky Cruz

Kerran, kun Jeesus kulki Juudeasta Galileaan, apostoli Johannes kertoo, että ”hänen oli kuljettava Samarian kautta”(Joh.4:4). Tosiasiassa Jeesuksen ei tarvinnut mennä Samarian kautta päästäkseen Galileaan, maantieteellisesti sanottuna. Itse asiassa, koska juutalaiset vihasivat samarialaisia, he yleensä kulkivat pitkän kiertomatkan välttääkseen tuota aluetta. Jeesuspa tunsi olevansa pakotettu menemään Samarian halki, koska Pyhä Henki johti Häntä sinne. Hänen ei siis tarvinnut mennä Samarian kautta maantieteellisen syyn, vaan tehtävän takia, kuuliaisuudesta Hengen johdatukselle.
Kun Jeesus saapui Samariaan, Hän lähetti opetuslapsensa edellään ja istui itse Jaakobin kaivolle.  Siellä Hän odotti taivaallista kohtaamista samarialaisen naisen kanssa, josta sai yliluonnollisesti tietää kaiken. Heidän keskustelunsa muutti naisen elämän ikuisiksi ajoiksi, ja hänestä tuli maailman ensimmäinen evankelista, joka todisti Jeesuksesta oman kaupunkinsa asukkaille. Jeesus jäi näiden samarialaisten luokse muutamaksi päiväksi ja johdatti monia muita pelastukseen ennen matkansa jatkamista. Tätä kohtaamista ei olisi sattunut, jos Jeesus ei olisi ollut Hengen johdatuksessa.
Myöhemmin Galileassa, kun juutalaisten Lehtimajan juhlat lähestyivät Jerusalemissa, Hänen veljensä kehottivat Häntä lähtemään sinne ”että myös sinun opetuslapsesi näkisivät sinun tekosi, joita sinä teet; sillä ei kukaan, joka itse tahtoo tulla julki, tee mitään salassa. Koska sinä näitä tekoja teet, niin ilmoita itsesi maailmalle"(Joh.7:3-4).
Jeesuksella oli silti erilainen aikataulu. Hän vastasi heille: ”Menkää te ylös juhlille; minä en vielä mene näille juhlille, sillä minun aikani ei ole vielä täyttynyt”(Joh.7:8).
Taas kerran Jeesus odotti Pyhän Hengen selvää neuvoa matkan jatkamisesta. Hän odotti oikeata aikaa mennäkseen Lehtimajan juhlille ja ilmaistakseen viisautensa ja opetuksensa Jerusalemin kansalle. Hän tiesi, että Hän oli se oikea Juhla, Messias, jota he olivat odottaneet. Hän itse oli heidän juhlimisensa syy, vaikkeivät he sitä tajunneet.

Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassa Risti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessa Juokse poika, juokse.