SYDÄMEN SILMÄT - Jim Cymbala

Perun vuorilta on mahdollista löytää aika uusi uskova, joka ymmärtää Raamatusta enemmän kuin teologian tohtori. Tosi asiassa joku kouluja käymätön perulainen ei tiedä vain enemmän Raamatusta, vaan hän tuntee Herran tavalla, jota kreikan tai hepreanoppinut ei tiedä. Muista, että Jeesus iloitsi ja sanoi:
”Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt”(Luuk.10:21, kursiivi kirjoittajan).
RUKOILE ENNEN SANAN LUKEMISTA
Meistä on helppo lähestyä Raamattua päivittäin riippumatta Pyhästä Hengestä. Usein emme rukoile, ennen Raamatun lukemista, vaikka tarvitsemme Jumalan apua sen ymmärtämisessä. Mitä älykkäämpiä ja oppineempia olemme, sitä vaikeampaa meille on tulla jälleen lapseksi, joka uskoo Hengen tekevän Sanan todelliseksi. Meidän täytyy saada apua Hengeltä ja, jos pyydämme uskossa, Hän auttaa meitä.
Psalmista rukoili:
”Avaa minun silmäni näkemään sinun lakisi ihmeitä”(Ps.119:18).
Huomaa, ettei rukoilija pyydä silmien avautumista ”lukemaan lakiasi” eikä edes ”ymmärtämään sinun lakiasi”. Ei, psalmista pyytää rukouksessa Jumalalta jotakin, mitä me harvoin ajattelemme avatessamme Jumalan Sanan: ”Avaa minun silmäni näkemään sinun lakisi ihmeitä”. Hän ei puhunut fyysisistä silmistä, vaan sydämen silmistä.
JATKUVA ILMESTYS
Meillä kaikilla on kahdet silmät.  Päässämme olevat ja sydämen silmät, mihin Raamattu viittaakin monissa kohdin (esim. Ef.1:18). Tätä hengellisten asioiden näkemistä sydämen silmin, ei vain mielen, kutsutaan ”ilmestykseksi”.  Se ei ole mitään villiä ja pumpulista, pyhittyneiden hulluutta. Se on jokapäiväistä Pyhän Hengen työtä kaikissa, jotka haluavat sitä.

Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä.