JUMALAN LÄSNÄOLO ERÄMAASSA

Kun Jumalan läsnäolo puuttuu, kaikki on hunningolla, ei ole johdatusta ei vanhurskasta opetusta. Jokainen on itse itsellensä laki, tekee omia tekojaan. Tämä on kuva monesta kristitystä kodista tänään. Kaikki on epäjärjestyksessä, ei ole rauhaa eikä lepoa, jokainen tekee, mitä haluaa. Herra armossaan suree sellaista epäjärjestystä.
Sen ei kuitenkaan tarvitsisi olla niin. Jumalan lupaukset ovat muuttumattomat ja Hänen Sanansa vakuuttaa: ”Lopun elämäänne, jos jatkuvasti etsitte Minua, olen kyllä teidän kanssanne. Kun rukoilette, te löydätte Minut”( ks. Jer.29:13).
Tämä ei ole mitään monimutkaista teologiaa. Kuka hyvänsä voi saada jatkuvan Jumalan läsnäolon, jos vain yksinkertaisesti huutaa uskossa. Meille luvataan: ”Jos häntä etsitte, niin te löydätte hänet”(2 Aik.15:2).  Hepreankielen sana löytää tässä merkitsee ”Hänen läsnäolonsa tulee esiin antamaan taitoa ja siunaamaan”. Toisin sanoen: ”Kurottakaa Herran puoleen kaikesta sydämestänne ja Hän ilmestyy läsnäolossaan.  Hänen Kaikkivoipa voimansa antaa teille kyvyn olla lujat ja rohkeat”. Vain Jumalan läsnäolossa voimme katsella ja ymmärtää Hänen kirkkautensa.
Kun israelilaiset olivat erämaassa, Jumala ilmaisi läsnäolonsa pilven kautta. Tämä pilvi oli Jumalan lupausten fyysinen ilmentymä Hänen kansalleen. Se peitti ilmestysmajan yötä päivää ja toimi oppaana kaikessa. Kun pilvi liikkui, he liikkuivat, kun se pysähtyi, he pysähtyivät. Kansan ei koskaan tarvinnut spekuloida suuntaa tai tulevaisuutta. He panivat kaiken luottamauksensa tuohon Herran läsnäolon näkyvään pilveen.