HÄNEN KIRKKAUTENSA ILMESTYMINEN

On todella ihmeellistä pitää laatuaikaa Herran kanssa. Hän lupaa, että etsiessäsi Hänen läheisyyttään Hänen läsnäolonsa murtautuu esiin elämässäsi ja vaikuttaa Hänen iankaikkisen järjestyksensä toimimista kaikkialla ympärilläsi. Tapahtuu vielä ihanampaa kuin tämä: Jumalan läsnäolon jatkuva etsiminen johtaa sinut Kristuksen kirkkauden ilmestymiseen.
Mooses etsi Jumalaa saadakseen kokea Herran läsnäolon, että ”tulisin tuntemaan sinut”(2 Moos. 33:13).  Näin Jumala vastasi palvelijalleen: ”Pitäisikö minun kasvojeni käymän sinun kanssasi ja minun viemän sinut lepoon?" (2 Moos.33:14).
Mooseksen pyyntö tässä riittäisi useimmille kristityille. Kuka meistä ei haluaisi Jumalan lupaamaa rauhaa ja lepoa? Mitä kukaan haluaisi enempää? Silti Moosekselle ei riittänyt Jumalan läsnäolo. Hän tiesi, että olisi enemmän, ja hän rukoili: "Anna siis minun nähdä sinun kirkkautesi"(2 Moos. 33:18). 
Ja Jumala näytti hänelle kirkkautensa!
Herran kirkkaus ei ilmestynyt jonakin valoisana pilvenä, ei voiman osoituksena maanjäristyksen kautta. Sen sijaan Jumala ilmaisi kirkkautensa oman luontonsa yksinkertaisesti: ”Ja Herra kulki hänen ohitsensa ja huusi: ’Herra, Herra on laupias ja armahtavainen Jumala, pitkämielinen ja suuri armossa ja uskollisuudessa, joka pysyy armollisena tuhansille, joka antaa anteeksi pahat teot, rikokset ja synnit, mutta ei kuitenkaan jätä rankaisematta, vaan kostaa isien pahat teot lapsille ja lasten lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen"(2 Moos.34:6-7). Näetkö?  Jumalan kirkkaus oli Hänen hyvyytensä, armonsa, rakkautensa ja pitkämielisyytensä ilmestymistä.