MITÄ LAKI NÄYTTÄÄ MEILLE - Gary Wilkerson

Paavali kehotti Timoteusta jäämään Efesoon, vaikka Timoteus ei sitä halunnut(ks.1 Tim.1:3-4). Syy tähän oli uskoaksemme siinä, että Efesoksen seurakunnalla oli vaikeuksia. Näyttää siltä, että seurakunta eli omavanhurskaudessa, yrittäen näyttää hyvältä. Kun olet omavanhurskas, elät petoksessa ja sinusta tulee ahne ja kunnianhimoinen. Saatat alkaa hamstrauksen.
Tuona aikana Makedoniassa ja myös Jerusalemissa oli nälänhätä, mistä seurasi kova köyhyys. Kun Makedonia ja Jerusalem ponnistelivat sen kourissa, Efesoksen talous kukoisti. Heillä oli paljon varantoa, mutta he pitivät kaiken itsellään.
Paavali sanoo 1 Tim.6:17- 18:ssa: ”Kehota niitä, jotka nykyisessä maailmanajassa ovat rikkaita, etteivät ylpeilisi eivätkä panisi toivoansa epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka runsaasti antaa meille kaikkea nautittavaksemme, kehota heitä, että tekevät hyvää, hyvissä töissä rikastuvat, ovat anteliaita ja omastansa jakelevat”(1 Tim.6:17 -18).
Paavalin ensimmäinen sana, kehottaa merkitsee ”käskemistä tai tiukkojen käskyjen antamista”. Joissakin käännöksissä luemme. ”Käske niitä, jotka ovat rikkaita tässä maailmanajassa olemaan avokätisiä.”
Miksi Paavali käskisi heitä olemaan avokätisiä eikä enää pitämään kaikkea itsellään? Se kuulostaa lainalaiselta ja se on. Se on Laki. Laki osoittaa meille, missä olemme joutuneet pois armosta, missä olemme väärässä. Paavalin Timoteuksen kautta antama käsky efesolaisille ei tarkoittanut saada heiltä vain uhria, vaan panna heidät näkemään, että heidän elämässään puuttui jotakin armosta.