”EI KUKAAN MUU LOISTA TÄÄLLÄ”

Vaikka järjestelmämme antaa työtä useille nykyaikaisille korkea teknologian metodeille, emme saa johdatusta näistä ”johdon työkaluista”. Me vietämme aikaa polvillamme, etsien johdatusta Herralta kaikilla työmme aloilla.
tänä päivänä ”asiantuntijat” ovat ottaneet hallinnan seurakunnassa. Syntiä katsotaan psykologisena määritelmänä ja sitä nimitetään sairaudeksi. Pyhyyden profeetat ovat saaneet seuraajikseen psykologit ja sosiaalityöntekijät, jotka suoltavat suustaan viimeisimpiä sanontoja. Alttarit on korvattu sielunhoitohuoneilla. Jeesus on heitetty valtaistuimelta ja Freud on korotettu sille.
Monta vuotta sitten Jumala johti minut alkamaan työn narkomaanien ja alkoholisten keskuudessa. Ei ollut rahaa eikä tietotaitokirjoja, vain täydellinen riippuvuus Pyhästä Hengestä. Toimistomme seinälle ripustimme kyltin: ”KUKAAN EI LOISTA TÄÄLLÄ – VAIN PYHÄ HENKI”. Kappelihartauksiemme aikana rukoilimme: ”Herra, apumme ei ole psykologiassa, vaan Pyhässä Hengessä. Emme voi tehdä työtä päällämme, ellet Sinä muuta sydäntämme.”
Nicky Cruz, ensimmäisiä jenginjohtajia, joita tapasimme New Yorkissa, oli sydämeltään tappaja. Psykiatri kiinnostui hänen tapauksestaan ja päätti täyden päivän jälkeen tämän seurassa, että Nicky oli toivoton tapaus, jota ei voitu auttaa. (Nicky nautti kaikkien ”kallonkutistajien” hämmentämisestä).
Mutta Jeesuksella oli suunnitelmia Nickylle! Alttarilla Kristus suoritti viidessä minuutissa sen, mitä asiantuntijoiden sanojen mukaan ei voinut tehdä. Jumala lähetti nuolen suoraan hänen sydämeensä, totuuden nuolen, joka huusi: ”Nicky, Jeesus rakastaa sinua”.
Sillä hetkellä Nickyn kivisydämenn paikalle tuli lihasydän. Hän itki ja halasi jokaista ympärillään olevaa, kun Jumalan yliluonnollinen voima muutti hänet. Sen jälkeen kun sosiaaliekspertit olivat todenneet hänet parantumattomaksi.
Viimeisten vuosien aikana olen katsonut pelokkaana, miten seurakunta on hitaasti mutta varmasti ottanut Kristuksen pois valtaistuimelta ja sijoittanut sinne maailman viisauden. Taaskin Jeesuksesta pitää tulla voima Jumalan ihmisten taakse.