JUMALA ON PUHDASTA, RAAKAA VOIMAA

Jumala oli siunannut Israelia antamalla heille taloja, joita he eivät olleet rakentaneet ja viinitarhoja, joita he eivät olleet istuttaneet. Hän oli nostanut esiin hurskaita miehiä puhumaan profeettoina ja antanut kansalle selvän johdatuksen sanan. Vuosia kansa oli osoittautunut Jumalalle uskolliseksi. Se kuunteli Hänen neuvoansa eikä koskaan kääntynyt lihallisuuksiin. Aina kun Jumala puhui heille, he tottelivat ja pelastuivat ihmeenomaisesti vahvoista vihollisistaan.
Israel kuitenkin lankesi luopumukseen, ja Herra syytti heitä syyllisyydestä pahaan. Profeetta Hoosea kuvaa hirveätä satoa, jonka korjasivat ne, jotka hylkäsivät Jumalan herruuden ja kääntyivät lihan käsivarren puoleen. Kun Hoosea kirjoitti profeetallisen sanomansa, hän kohdisti sen niihin ihmisiin, joita Herra oli kantanut käsivarsillaan vuosikaudet.
”He ovat syvälle vajonneet turmiontekoon.… kaikki heidän ruhtinaansa ovat niskureita”(Hoos.9:9, 15). Mikä kauhea synti olikaan Jumalan kansan tunnolla? Juopumus? Sukupuolisuuden vääristymä? Kateus? Aviorikos? Murha? Ei, Jumala sanoi heidän pahuutensa olleen heidän kääntymisessään pois Hänen neuvostaan, Hänen sanansa hylkäämisessä ja ihmisen tottelemisessa.
”Minun Jumalani on hylkäävä heidät, sillä he eivät ole häntä totelleet”(Hoos.9:17). Jumalan silmissä suurin pahuus, minkä uskova voi tehdä, on se, ettei enää riipu Hänessä.
Lyhyesti sanottuna Herra sanoi Israelille: ”Sinä et enää luota Minuun. En ole enää sinun oppaasi, ja sinä käännyt ihmisen viisauteen. Juokset takaisin Egyptiin hakemaan apua, takaisin paikkaan, josta pelastin sinut. Nyt sinä hylkäät Minun sanani ja käännyt pois Minusta.”
Eräs puritaani profeetta kirjoitti kerran: ”Puhdas voima ei ole koskaan innokas toimintaan. Se vain käskee.” Toisin sanoen, Jumala ei sano sinulle: ”Sinä teet osasi ja minä teen osani. Muista tarkistaa minut joskus.” Ei, todellakaan ei!  Jumala on puhdasta, raakaa voimaa, ja Hän käskee meitä, mitä hyvänsä teemmekin, seuraamaan Häntä, ennen kaikkea. Kaikki vähempi huonontaa Hänen kuninkuuttansa meidän elämässämme.