SUOJELEVA VAATEPARSI

käski hänen tehdä: “Riisu kengät jalastasi, sillä paikka, jossa seisot, on pyhä maa." (2 Moos.3:5). Jumala käskee jokaisen uskovan tänä päivänä tehdä saman minkä Mooses: ”On vain yksi maaperä, jolla voit lähestyä Minua ja se on pyhää maata. Et voi luottaa omaan lihaasi, koska mikään liha ei kestä Minun edessäni”.
Miksi Jumala kohdisti huomion kenkiin tässä Mooseksen kirjassa? Mitä tarkoittaa suhteessa lihan poispanemiseen? Jalkamme ovat herkkä osa ruumistamme ja kengät suojelevat lihaamme. Ne suojelevat luonnonvoimilta, kiviltä, käärmeiltä, lialta ja tomulta, kuumalta kiveykseltä.
Niinpä Jumala käytti Moosekseen aivan tavallista jokapäiväistä hengellistä opetusta, niin kuin Jeesus myöhemmin puhui kolikoista, helmistä, kameleista ja sinapinsiemenestä. Jumala sanoi: ”Mooses, sinä pidät ylläsi suojelevaa vaatepartta varjelemaan lihasi loukkaantumiselta. Kuitenkaan mikään lihallinen suojelu ei riitä varjelemaan sinua. Mihin Minä lähetän sinut, nisä tarvitset pelastuksen ihmettä”
Minne Jumala lähetti Mooseksen? Egyptiin, pahuuden pesään, kohtaamaan paatunutta itsevaltiasta. Mooseksen piti panna pois kaikki luottamuksensa omaan lihaansa: nöyryyteensä, intoonsa. Kaikki hänen omat taitonsa olisivat arvottomia, jollei Jumala pyhittäisi niitä. Mooseksen piti panna koko luottamuksensa Jumalan nimeen ja voimaan.
Tosiaankin, Mooses joutui kohtaamaan kaikenlaisia koetuksia ja testejä. Hänet lähetettäisiin kolmen miljoonan ihmisen johtajaksi erämaahan, jossa ei ollut ruoanostopaikkaa tai vedenhakumahdollisuutta.  Hänen piti totella Jumalaa täydellisesti kaikessa!
Jumala kysyy meiltä saman kysymyksen kuin Moosekselta. Haluammeko panna pois omat taitomme ja intohimomme ja luottaa täysin Häneen? Haluammeko luottaa Häneen omien lahjojemme ja suunnitelmiemme sijaan?