PYSY VALVOMASSA

”Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!" (Ilm.12:12).
Tämä Ilmestyskirjan kohta kertoo meille, että Saatana on julistanut täysimittaisen sodan Jumalan kansalle. Se mainitsee myös, että paholaisella on määräaikansa suorittaa työnsä loppuun.   ”Koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa”.
Jeesuksen Kristuksen seuraajina meidän pitää jatkuvasti tietää, mitä suinkin voimme, vihollisen taktiikasta ja suunnitelmasta: ”Ettei Saatana pääsisi meistä voitolle; sillä hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat”( 2 Kor.2:11).
”Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niin kuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä”(1Piet.5:8). Tämä ei tarkoita sitä, että paholainen jollakin tavoin leijailisi maailmankaikkeudessa antamassa käskyjä riivaajasotilailleen. Me tiedämme, että Saatana heitettiin alas maan päälle, kun Kristus voitti hänet ristillä. Niinpä paholaisen valtakunta on rajoitettu tässä ja nyt (ks. Ilm.12:12). 
Jotkut uskovat luulevat, että Saatana on kaikkivoipa (että hänellä on kaikki voima), mutta Jeesus on voittanut hänet ja riisunut kaiken auktoriteetin. Saatana ei ole myöskään kaikkitietävä (että hän voisi lukea ajatuksemme) eikä kaikkialla läsnä oleva. Hän ei voi olla kaikkialla samaan aikaan.
Saatanalla tosin on hallituksia ja valtoja kaikkialla maailmassa ja nämä riivaajavallat ruokkivat hänen älyään, kun hän käskee ja kutsuu. He kuulevat, kun sinä rukoilet ja he näkevät tottelevaisuutesi Jumalalle. Se juuri nostaa Saatanan vihan sinun päällesi.
Kun Jumalan Sana sanoo, että paholaisella on vain vähän aikaa, se ei tarkoita aikaa, joka hänellä on ennen Kristuksen paluuta. Se merkitsee jatkuvaa päätösajan lähentymistä, sarjaa lyhyitä aikoja, jotka hänellä on työnsä loppuun viemiseen ja sodankäymiseen Jumalan pyhiä vastaan.