DANIEL PÄÄTTI LUJASTI by Claude Houde

Daniel ”päätti lujasti olla saastuttamatta itseään”(Dan.1:8). Rohkeasti tehty, ja se puhuu meille, sinulle ja minulle tänään. Teini-ikäisenä Daniel kidnapattiin ja vietiin vankeuteen vihamieliseen ja kauheaan maahan. Hän joutui pois juuriltaan ja rakkaittensa luota, mikä varmaan oli traumaattinen kokemus ja jätti syviä haavoja. Hämmentyneenä, peloissaan ja hyljättynä hän huomasi olevansa vankina moraalittoman kuninkaan hovissa. Kyyninen hallitsija antoi hänelle nimen ”Beltsassar”, mikä tarkoitti ”Bel -jumalan salaisuuksien vartija; Bel, sinua minä seuraan ja kunnioitan”. Bel oli sen ajan epäjumala, riivaajien ja inhottavien palvontamenojen kohde.

Kuningas määräsi Danielin oppimaan hovin ja maan filosofiaa, kansanluonnetta ja käytäntöjä. Hänet heitettiin moraalittomuuden, himojen, raakuuden ja väkivallan viemäriin, mutta Daniel oli suuren uskon mies. Jumala oli Henkensä kautta piirtänyt Danielin sydämeen tehtävän, näyn ja erilaiset arvot. Uskossa hän pystyisi aina kieltämään Beltsassar – nimensä. Luku luvulta näemme hänet päättäväisenä, yliluonnollisesti vahvistettuna vastustamaan. Hän ei antanut kenenkään muuttaa sitä, mikä hän oli kutsuttu olemaan, ja sitä Yhtä, jonka puolta hän piti. Nimi ”Daniel” merkitsee ”Jumala on tuomarini”.

Rakas lukija, Tämä päätös on sinua varten! Jos tragedia, epäoikeudenmukaisuus tai elämä itse on yrittänyt ”polttaa sinuun merkkinsä”, voit ja sinun täytyy vastustaa Jumalan voimassa ja uskossa. Voit vastata sielusi viholliselle ja kohtalolle yksinkertaisesti: ”Jumala on minun tuomarini, lähteeni, tulevaisuuteni, toivoni ja voimani. Hän ei ole vielä sanonut viimeistä sanaa!”

Ehkä sinun ”nimesi”, elämänhistoriasi ja todellisuutesi voi olla kuvattuna sellaisiin sanoihin kuin: väärinkäytetty, unohdettu, häviäjä, rikollinen, uskoton, sidottu, epäonnistunut, eronnut, itsemurhaan altis, murhenäytelmä, petos ja kärsimys. Haluan sanoa sinulle nostaen leukasi hellästi ylös ja katsoen silmiisi: ”Jumalalla on sanoma sinulle tänään, missä oletkin maailmassa. Voit tehdä ratkaisun ja tulla Jumalan luokse uskossa, päättäneenä lujasti.”

Ymmärrän, että me olemme useinkin menneisyytemme tuotoksia, mutta meidän ei tarvitse jäädä sen vangiksi. Kun rukoilet Jumalaa uskossa, annat elämäsi hänen käsiinsä joka päivä ja saat hänen Henkensä, joka uudistaa kaiken ja tekee sen mahdolliseksi, että voit kuolettaa sen, mikä on takanasi ja lakata niistä asenteista ja tavoista, joiden olet jo kauan antanut rajoittaa ja määritellä sinua.

__________
Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Eeden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.