JUMALA SEISOO VIERELLÄSI

”Mutta keskiyön aikaan Paavali ja Silas olivat rukouksissa ja veisasivat ylistystä Jumalalle; …. Silloin tapahtui yhtäkkiä suuri maanjäristys, niin että vankilan perustukset järkkyivät, ja samassa kaikki ovet aukenivat, ja kaikkien kahleet irtautuivat”(Ap.t.16:25 - 26). Nähdessään, mitä oli tapahtunut, vanginvartija lankesi maahan Paavalin ja Silaan eteen ja sanoi: ”Herrat, mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?"(Ap.t.16:30).

Nuo kaupungin virkailijat ja uskonnolliset johtajat menivät nukkumaan ajatellen: ”Me teimme sen! Nyt emme enää joudu kuulemaan noista maankiertäjistä häiriköistä. Me suljimme heidät telkien taa!” Mikä hämmennys tapahtui seuraavana päivänä? Voi kuvitella sotilaiden koputtelevan pormestarin, kaupunginraadin jäsenten ja uskonnollisten johtajien ovella kertomassa heille: ”Kiireesti! Äkkiä kaupungintalolle! Meillä on suuri ongelma!” Aivan shokissa virkailijat luultavasti vastasivat: “Mitä? Maanjäristys? Vankilan ovet aukenivat, ja vankien kahleet putosivat itsestään, mutta kukaan ei yrittänyt paeta? Vanginvartija on siis mennyt mukaan heidän uskoonsa?”

Kaupungin päälliköt olivat todella peloissaan, sillä oli rikos ruoskia Rooman kansalaista(Paavali ja Silas olivat kumpikin roomalaisia). ”Mitä tarkoitat, että he eivät suostu tulemaan ulos vankilastamme? He vaativat mitä? Että meidän pitää tulla vankilaan pyytämään heiltä anteeksi ja viemään heidät ulos vankilasta?”

”Ja he tulivat ja suostuttelivat heitä ja veivät heidät ulos ja pyysivät heitä lähtemään pois kaupungista”(Ap.t.16:39).

Tästä minä pidän! Siellä he olivat, ei ylvästellen hengellisellä auktoriteetillaan, vaan käyttäytyen vain kuin Kuningas Jeesuksen suurlähettiläät. Paavali ja Silas olivat joutuneet näkemään Kristuksen voimaa ivattavan. Nyt he halusivat sen pienen rukousryhmän näkevän, kuinka Jumala ilmaisee voimansa niille, jotka nousevat vastustamaan helvetin voimia. He menivät suoraan Lyydian taloon, ja minkä kokouksen he siellä mahtoivatkaan pitää! Uskon, että Paavali kertoi tuolle kotiseurakunnalle: ”Katsokaa, paholainen voi kyllä raivota, voi olla voimia, jotka uhkaavat, mutta Jumalalla on kaikki voima! Jumala seisoo vierelläsi, jos sinä kannatat häntä!”