SYVEMMÄLLE, EI LAAJEMMALLE by Jim Cymbala

Jumalan asioilla on valtapiiri ja se säilytetään totuuden kirjoitetussa muodossa. Kukaan ei ole koskaan voinut käsittää Jumalan totuuden syvyyttä, joka on niin kuin pohjaton kaivo.

Jos haluat päästä evankeliumin, rukouksen, Pyhän Hengen tai Jumalan rakkauden voimaan, sinun täytyy hypätä syvemmälle ja syvemmälle Jumalan lähteeseen. Jokaisen miehen tai naisen, jota Jumala on käyttänyt, on ollut mentävä alas hänen laajaan lähteeseensä.

Tänä päivänä sen sijaan on tapana vain sukeltaa totuuteen hetkeksi ja sitten hypätä lähteen ulkopuolella olevaan maahan. ”Katsokaa tätä. Jumala tekee jotain uutta!” ihmiset julistavat. Puolessa vuodessa tietenkin uutuuden viehätys väljähtyy, ja he hyppäävät uuteen ruohotilkkuun. He viettävät koko ikänsä hypellen Jumalan lähteen reunalla sivulta toiselle, kokeilematta koskaan sisäpuolella olevan elävän veden syvyyttä.

Lähteen sisäpuolelta ei ole mitään syytä lähteä tai hypätä pois. Kuka haluaakaan käsittää Jumalan rakkauden täyteyden? Kuka haluaakaan ammentaa hänen laupeutensa rikkauksia langenneelle ihmiskunnalle? Kuka voi koskaan ymmärtää rukouksen todellisen voiman?

Erityisesti vuoden 1960 jälkeen Pohjois-Amerikan kirkoissa on ollut ja mennyt erilaisia virtauksia, ja aina uudet muoti-ilmiöt ovat korvanneet ne. Leonard Ravenhill, herätyshenkinen julistaja ja kirjailija Britanniasta kertoi minulle vähän ennen kuolemaansa: ”Sanotaan, että kirkko ’kasvaa ja laajenee’. Kyllä se on nyt kymmenen mailin laajuinen ja neljännestuumaa syvä.”

Jos uskaltaudumme lukioon, kohtaamme supertähden näköisiä miehiä kalliissa lenkkareissaan. Ainoa vika heissä on, että eivät saa heitetyksi palloa koriin. Heillä on viimeisen muodin mukaiset kuteet, mutta eivät he osaa pelata koripalloa.

Jumalan kansana meillä on kaikki tarvitsemamme työkalut. Ne ovat olleet varattuina jo kaksi tuhatta vuotta. Jumala on antanut meille kaiken välttämättömän, jotta voisimme saada numeroita tulostaululle ja voittaa palkintoja Hänen nimessään. Lähtekäämme siis liikkeelle täydessä luottamuksessa siihen, mitä olemme saaneet.

Jumalassa ei muutu mikään. Hän ei ole huomenna halukkaampi auttamaan meitä, perhettämme, seurakuntiamme kuin juuri nyt. Jos yksinkertaisesti tartumme Hänen lupauksiinsa, näemme, kuinka hän tekee sellaista, jota emme osanneet edes pyytää ja ajatella, aivan niin kuin Hän toimi Uudessa Testamentissa.

__________
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä. Hän puhuu usein Expect Churchin johtajakonferensseissa, joita World Challenge tukee ympäri maailmaa.