HERRAN TUOMIOT OVAT TOTTA

Daavidin rakkaus Herraa kohtaan ei koskaan kylmennyt, koska hän kunnioitti jokaista sanaa. ”Herran pelko on puhdas, se pysyy iäti. Herran oikeudet ovat todet, kaikki tyynni vanhurskaat. Ne ovat kalliimmat kultaa, puhtaan kullan paljoutta, makeammat hunajaa ja mehiläisen mettä. Myös sinun palvelijasi ottaa niistä vaarin, niiden noudattamisesta on suuri palkka” (Ps.19:9 - 11). ”Sinun palvelijasi ottaa niistä vaarin”. Kuka varoittaa kaikkia noita harhaanjohdettuja lampaita, joiden paimenet eivät kerro heille totuutta? He nimittävät tätä tuomiopäivän julistusta negatiiviseksi, vääräksi profetiaksi, mutta Daavid ja profeetat sanoivat sen olevan suloista hunajaa.

Suloisin, armollisin asia, jota Jumala tekee tänään kansalleen, on lähettää uudelleen pelottomia profeettoja ja vartijoita herättämään seurakuntaa ja Jumalan pelkoa. Kuinka suloiselta kuuluu: ”Pakene Jumalan vihaa”. Hunajaa! ”Ilman pyhitystä ei kukaan näe Jumalaa.” Hunajaa! ”Jollette tee parannusta, kuolette synteihinne”. Hunajaa! ”Maa ja kaikki, mitä siinä on, palaa poroiksi! Hunajaa! Uskon, että voit sanoa Jeremian kanssa: ”Sinun sanasi tulivat, ja minä söin ne, ja sinun sanasi olivat minulle riemu ja minun sydämeni ilo; sillä minä olen otettu sinun nimiisi, Herra, Jumala Sebaot” (Jer.15:16).

Jeesus varoitti: ”Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu”(Matt.24:13). Tässä puhutaan niistä, joiden rakkaus ei koskaan vähene, vaan paremminkin kasvaa ja kestää kaikki koetukset. Timoteus sitoo sen meidän suhteeseemme terveeseen oppiin: ”Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin”(2 Tim. 4:3-4). Kova vastustus puhdasta, vääristelemätöntä oppia kohtaan tulee aivan viimeisinä päivinä. Terve oppi johtaa kuulijan jumalisuuteen, mutta monet eivät siedä sitä. He eivät kestä sitä. Pyhyyden ja profeetallisten varoitusten julistajien vastustus leviää laajalle(ks.2 Tess.2:10- 12).

Tuhannet uskovat käyvät silloin niin kylmiksi keskiyöllä, että ei edes tuleva tuomio herätä heitä kääntymään takaisin Jumalan luo. Jeremia valitti kansansa puolesta: ”Sinä olet lyönyt heitä, mutta he eivät tunteneet kipua; sinä olet lopen hävittänyt heidät, mutta he eivät tahtoneet ottaa kuritusta varteen”(Jer.5:3). Meillä on tämä Pietarin varoitus: ”Koska te siis, rakkaani, tämän jo edeltäpäin tiedätte, niin olkaa varuillanne, ettette rietasten eksymyksen mukaansa tempaamina lankeaisi pois omalta lujalta pohjaltanne, ja kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa”(2 Piet.3:17- 18). Älä anna johtaa itseäsi syntiin tai vääriin oppeihin tai vihaan Jumalan sanaa kohtaan!