JUMALAN ERITYISET SANAT

Pietari rukoili katolla (Ap.t.10:9), ja useiden kilometrien päässä rukoili eräs toinenkin mies, Kornelius. ”Ja Kesareassa oli mies, nimeltä Kornelius, sadanpäämies niin kutsutussa italialaisessa sotaväenosastossa. Hän oli hurskas ja Jumalaa pelkääväinen, niin kuin koko hänen perhekuntansakin, ja antoi paljon almuja kansalle ja rukoili alati Jumalaa. Hän näki selvästi näyssä, noin yhdeksännellä hetkellä päivästä, Jumalan enkelin, joka tuli sisään hänen tykönsä ja sanoi hänelle: "Kornelius!" Tämä loi katseensa häneen ja sanoi peljästyneenä: "Mikä on, Herra?" Enkeli sanoi hänelle: "Sinun rukouksesi ja almusi ovat tulleet muistoon Jumalan edessä. Niin lähetä nyt miehiä Joppeen noutamaan eräs Simon, jota myös Pietariksi kutsutaan; hän majailee nahkuri Simonin luona, jonka talo on meren rannalla" (Ap.t.10:1-6). Miten yksityiskohtaiset olivatkaan ohjeet!

Sillä aikaa Pietari sai näyn: ”Kun Pietari yhä mietti tuota näkyä, sanoi Henki hänelle: "Katso, kaksi miestä etsii sinua; niin nouse nyt, astu alas ja mene arvelematta heidän kanssaan, sillä minä olen heidät lähettänyt"(Ap.t.10:19 -20). Pietari meni Korneliuksen taloon ja tapasi rukoilevan miehen. ”Ja Kornelius sanoi: ’Neljä päivää sitten, juuri tähän aikaan päivästä, minä kotonani rukoilin tällä yhdeksännellä hetkellä, ja katso, edessäni seisoi mies loistavissa vaatteissa ja sanoi: 'Kornelius, sinun rukouksesi on kuultu, ja sinun almusi ovat tulleet muistoon Jumalan edessä. Niin lähetä nyt Joppeen ja kutsu tykösi Simon, jota myös Pietariksi kutsutaan; hän majailee nahkuri Simonin talossa meren rannalla.' Sen tähden minä lähetin heti sinulle sanan, ja sinä teit hyvin, kun tulit. Nyt olemme siis tässä kaikki Jumalan edessä, kuullaksemme kaiken, mitä Herra on käskenyt sinun puhua’ "(Ap.t.10:30- 33).

Läpi Apostolientekojen luemme näitä sanoja: ”Jumala sanoi heille…, Herra sanoi…, Pyhä Henki sanoi…, Enkeli sanoi…”. Taivas ei ollut kiinni. He saivat Herran selvän tahdon, hyvin käytännöllisen, yksityiskohtaisen ja selkeän. Kuitenkin sana tuli taivaasta aina vasta paljon rukouksen jälkeen, kun oli sulkeuduttu salaiseen kammioon yksin Jumalan läheisyyteen.