SILMÄT LUOTUINA JEESUKSEEN by Gary Wilkerson

”Sen tähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa, silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen” (Hebr.12:1-2).

”Synti ja kaikki, mikä meitä painaa” voivat estää meitä juoksemasta uskon kilpailussa. Kun juoksemme uskon kilparadalla, vihollinen työntää jalkansa kampatakseen meidät. Tämä tapahtuu usein suurimpien voittojemme jälkeen. Jonain hetkenä ajattelemme: ”Jumala on liikkeellä. Nyt näen hänen lupauksensa toteutuvan”, mutta sitten tilanteemme kääntyy aivan päinvastaiseen suuntaan kompastuttaen meidät uskossamme. Silloin meille jää ajatus: ”Herra, minä luulin, että tässä oli minun läpimurtoni. Nyt asiat ovat pahemmin kuin ennen.”

Niin, missä on toivomme? Löydämme sen jakeemme lopussa: ”Ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa” (Hebr.12:1). Vaikka olosuhteemme aiheuttavat meille epäilyjä ja lankeamme helposti syntiin, kilpailumme on kärsivällisyydestä. Meitä neuvotaan kestämään silmät luotuina Jeesukseen. Ei ole kyse siitä, että kokoaisimme tarpeellisen määrän uskoa, emme me pysty kokoamaan mitään omin voimin. Meidän tulee katsoa Jeesukseen, joka antaa meille uskoa, sillä hän on ”uskon alkaja ja täyttäjä” (Hebr.12:2).

Ihana asia, että Kristus alkaa uskon sydämissämme! Kauan ennen kuin hän kutsui meidät juoksemaan tässä kisassa, hänen mielessään oli ajatus: ”Haluan saada tämän suoritetuksi”. Hän alkoi meissä uskon ja pani meidät kilparadalle nähdäkseen päämääränsä toteutuvan.

Kerro, mitä Jumalan sydämeesi istuttamalle uskolle on tapahtunut? Tuntuuko sinusta, että se on kuollut? Tuntuuko sinusta kurjalta, että olet langennut niin monesti? Ystävä, älä lannistu! Jumala on luvannut alkaa uskon sinussa. Se merkitsee myös sen uskon uudelleen sytyttämistä, jonka olet tuntenut. ”Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta” (Room.10:17).

Jos lupaus ei ole vielä toteutunut kohdallasi, ole varma siitä, että Jumala toimii ”uskosi täyttäjänä”.