MISTÄ MAASTA OLET KOTOISIN?

Jumalan sanan mukaan uskovan tulee elää joka päivä “niin kuin kaiken loppu olisi lähellä”- Meidän tulee odottaa hänen tulemustaan, valvoen ja ahkeroiden, niin kuin palvelija odottamassa isäntänsä paluuta pitkältä matkalta. Meidän tulee iloita siitä, että pian saamme jättää tämän maailman ja vaihtaa uuteen ruumiiseen. Meidän tulisi aina kaivata olla Herran kanssa.

Pietari kirjoittaa kirjeessään varoittaen: ”Mutta Herran päivä on tuleva niin kuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat. Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa, teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat! Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu”(2 Piet.3:10 - 13).

Alkukielessä, kreikassa jae 11 kuuluu: ”Kun kaikki näin hajoaa valossa, mistä maasta sinä olet kotoisin?” Oletko tästä maailmasta, joka hajoaa ja sulaa pois? Vai oletko taivaallisen Siionin kansalainen, kaupungin, jonka rakentajana on Jumala? Pietari sanoo, että tämän tiedon, jonka Jumala sinulle antaa nykyisen taivaan ja maan tuhoutumisesta, tulisi rohkaista sinua pyhään elämään ja hyvin löyhästi tästä maailmasta kiinni pitämiseen. Pietari jatkaa sitten sanomalla, että meidän ei tule pelätä tulossa olevaa tuhoa, vaan me saamme odottaa sitä, valvoen ja pitäen vaatteemme tahrattomina! ”Sen tähden, rakkaani, pyrkikää tätä odottaessanne siihen, että teidät havaittaisiin tahrattomiksi ja nuhteettomiksi, rauhassa, hänen edessänsä”(2 Piet.3:14).

Jos Pietari olisi ylösnoussut ja vierailisi maassamme tänä päivänä, hän järkyttyisi kaikesta siirappimaisesta ”hattara”-julistuksesta, jota pehmoilijat saarnaavat. Hän kysyisi: ”Miksi he eivät varoita ihmisiä tulevasta tuhosta? Jumala antoi minulle sanoman suoraan Pyhältä Hengeltä! Miksi he eivät usko sitä? Miksi he eivät kehota kansaa pyhään elämään näiden varoitusten valossa? Eivätkö he tiedä, että Jeesus antoi saman varoituksen sanoessaan: ”Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät”(Matt.24:29)?