ANTEEKSIANTAMUKSEN SIEMENIÄ by Nicky Cruz

Toivoisin sinun voivan kokea saman ihmeen, joka tapahtui omalle perheelleni. Toivoisin, että voisit tuntea eron nykyisen ja nuoruuteni päivien elämämme välillä. Tänään rakastan veljiäni ja sisartani hellästi. En tee mitään muuta niin mielelläni, kuin istuskelen ja nauran ja puhun ja itken oman perheeni keskellä.

Ne kerrat, kun pääsen matkustamaan takaisin Puerto Ricoon, ovat kalleimpia muistojani. Kun menen kotiin, en ole enää Nicky Cruz, evankelista ja puhuja. Olen vain veli. Olen vain yksi perheessä ja pidän siitä. Itse asiassa kaksi veljistäni on pastoreina Puerto Ricossa. He eivät ole koskaan pyytäneet minua puhumaan seurakunnassaan. He tietävät, että haluan vain levätä, kun tulen kotiin.

Minulla on paljon muistoja valvomisesta perheeni kanssa, syöden, nauraen ja vitsaillen sekä rukoillen ja itkien yhdessä. Joskus me valvomme yhteen asti yöllä ja kerromme juttuja. Vaihdamme tarinoita. Iloitsemme kaikesta, mitä jaamme. Se on kuin suuri juhla!

Sellaista ei ollut ennen. Emme olleet aina niin onnellisia, huolettomia ja rakastavia. Kun Jeesus tuli elämäämme, Hän toi rakkauden räjähdyksen! Hän avasi armon ja anteeksiantamuksen tulvaluukut. Menneisyydessä perheellämme oli paljon tuskaa, mutta ei kukaan meistä enää helli vihaa niistä ajoista. Kenelläkään ei ole enää mitään hampaankolossa. Meillä ei ole sydämissämme mitään muuta kuin rakkautta. Emme vietä enää aikaa katuen, me vain iloitsemme Jeesuksessa, jonka tunnemme tänään. Tulevaisuudessa Hän tuo meidät kaikki yhteen.

Sydäntäni särkee, kun näen perheitä, jotka pitäytyvät menneisyydessä. Veljet ja sisaret, jotka riippuvat kiinni katkeruudessa ja kaunassa kauan sitten menneitten päivien tähden. Aviomiehet ja – vaimot, jotka ovat loukkaantuneet sanoista tai teoista, antavat kivun tulehduttaa, kasvaa, syödä heidät eläviltä kuin syöpä.

Jeesus voi tehdä ihmisen sydämelle sen, mitä kukaan muu ei voi tehdä. Kun Hän tulee elämään sydämeemme, Hän tekee enemmän kuin vain antaa sinulle anteeksi. Hän kylvää siemeniä anteeksiantamukseen. Yliluonnolliset siemenet, jotka eivät vain pyyhi pois syntiä, vaan pyyhkivät myös kivun, jonka synti on aiheuttanut.

En koskaan pysty kyllin kiittämään Jeesusta siitä, mitä Hän on tehnyt minun perheelleni. Kiitän anteeksiantamuksesta ja armosta, jotka Hän on antanut tuodessaan meidät takaisin yhteen.

Tämän Hän pystyy tekemään kenelle hyvänsä.

__________

Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassa Risti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessa Juokse poika, juokse.