RUUTIN KIRJA

Ruutin kirja on ihana kertomus juutalaiseksi kääntyneestä pakananeitosesta, joka voitti maallisen isäntänsä sydämen. Uskon sen olevan profeetallinen kirja, sanoma, joka puhuu meille tänään hyvin voimallisesti. Me voitamme Kristuksen samalla tavalla kuin Ruut voitti Booaksen.

Tämä tarina on kuitenkin enemmän kuin vain historiaa! Paavali kirjoittaa: ”Tämä, mikä tapahtui heille, on esikuvallista ja on kirjoitettu varoitukseksi meille, joille maailmanaikojen loppukausi on tullut”(1 Kor.10:11).

Ruutin kirja alkaa sanoilla: ”Siihen aikaan kun tuomarit hallitsivat, tuli nälänhätä maahan” (Ruut.1:1). Niinpä israelilainen Elimelek, hänen vaimonsa Naomi ja heidän kaksi poikaansa, Mahlon ja Kiljon, pakenivat Juudasta Mooabiin. Elimelek kuoli siellä ja Naomin kaksi poikaa nai pakanavaimot, Orpan ja Ruutin. He jäivät vielä kymmeneksi vuodeksi Mooabiin.

Mooabissa palveltiin epäjumalia. Se oli pahojen seurakunta, pilkkaajien tyyssija. Mooab, jonka mukaan seutu oli saanut nimensä, oli syntyisin Lootin insestisestä suhteesta kahden tyttärensä kanssa. Nimi Mooab merkitseekin ”aviorikosta”. Hän se viekoitteli Israelin erämaassa ja 24 000 israelilaista kuoli ruttoon. Jumala kielsi israelilaisia naimasta Mooabin tyttäriä, sillä ”he varmasti taivuttavat teidän sydämenne seuraamaan heidän jumaliansa”(1 Kun.11:2).

Hengen maailmassa sama tapahtuu, kun Jumalan Sanasta on puute: Jumalan kansa kääntyy takaisin maailmaan, antautuu epäjumalanpalveluksen kiusaukseen ja sekaantuu jumalattomien kanssa. Sellainen puute ajaa uskovat muualle etsimään jotakin, joka tyydyttäisi heidän sisäiset tarpeensa.

Tänä päivänä uskovat käyvät kylmiksi ja luopuvat, koska eivät saa mistään oikeata hengellistä ruokaa. He menevät kirkkoon, mutta ruokakaappi on tyhjä. He kuulevat pinnallista saarnaa, ei lihaa, ei elävää vettä, vain viihdykettä. Sanan puute on runsasta juuri Jumalan huoneessa!

Siksi meidän kirkkomme hukkuvat avionrikkomiseen, avioeroihin, rokkiin, epäraamatulliseen psykologiaan, New Age – evankeliumiin. Nuorisomme käyttää huumeita, ja heillä on monia seksikumppaneita. Sanan puute kirkoissa on ajanut heidät Mooabiin, epäjumalanpalveluksen paikkaan. Mooab on paikka, jossa nuoret miehet kuolevat, aivan niin kuin Naomin pojat kuolivat Mooabissa.