ELETÄÄN KRISTUS- ELÄMÄÄ

”Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala… Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta”(Joh.1:1, 14).

Kuinka suuri osa Sanaa tuli lihaksi? Kaikki! ”Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti”(Kol.2:9). Niin, kuinka me voimme elää jokaisesta sanasta, joka lähtee Hänen suustaan? Otammeko muistilehtiön ja kirjoitamme muistiin Jeesuksen jokaisen käskyn, sitten paneudumme jokaiseen niistä, kunnes olemme oppineet ne? Rakas lukija, kaikkien näiden julistusvuosieni jälkeenkään en tunne kaikkia Herran monista kallisarvoisista käskyistä!

Näkemykseni mukaan Herran miellyttämiseen on vain yksi tie: Anna ruumiisi Hänelle, pane itsesi pois tieltä, ja anna Jeesuksen elää elämäänsä sinussa. Paavali sanoi: ”Minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa”(Gal.2:20). Tämä ei ole mitään mystistä henkielämää, jota eletään jossakin mielemme sopukoissa. Ei! Paavali jatkaa samassa jakeessa: ”Minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa”.

Jumala johtaa meitä suureen, hyvään maidon ja hunajan, öljyn ja viinin maahan, hengellisiin siunauksiin Kristuksessa, joihin Jumala on meidät valmistanut. Kun meidän ruumiimme on kuollut, ristiinnaulittu, nöyryytetty ja riippuvainen, Kristus omistaa sen ja elää elämäänsä meissä ja meidän kauttamme. Jumala ei toimi lihan kautta, ei edes ”hyvän” lihan. Hän toimii vain Poikansa Jeesuksen kautta!

Paavali oli ”hyvä” mies, pyhä, moitteeton, piti Jumalan käskyt. Sen ”hyvän” Paavalin täytyi kuitenkin kuolla päivittäin, jotta Kristus voisi tehdä työnsä ja elää elämäänsä hänessä. Paavalin avain oli: ”en enää minä, vaan Kristus minussa”, eli päivittäin Paavali riisuttiin pois ja tilalle puettiin Kristus. Kuitenkaan monet meistä eivät halua elää Kristus-elämää, haluamme vain pukeutua Häneen, kun se meille sopii, vaihtaa Häntä niin kuin vaatteita.

Kristus-elämä ei ole monimutkaista. Ensiksi, sinun pitää haluta Hänen elämäänsä kaikella sillä, mikä on sisimmässäsi. Sitten sinun pitää panna itsesi syrjään ja antaa kaikki Hänelle, luottaa, että Hän omistaa sinut kokonaan. Lopuksi, sinun pitää uskoa, että sen tilan, mikä sinussa tyhjenee, Hän täyttää itsellään.