NÄLÄNHÄDÄN LOPPU

Luemme Ruutin kirjan 1:6:ssa. ”Herra oli pitänyt kansastansa huolen ja antanut sille leipää”. Naomi sai kuulla, että nälänhätä oli ohi Israelissa, että Jumala oli tullut kansansa avuksi ja antanut runsaasti leipää ja siunauksia. Naomin sydämeen tulvi muistoja entisistä siunauksista ja hänen alkoi tehdä mieli pyhään paikkaan. Hän oli kiusaantunut Mooabiin, sen epäjumalan palvontaan ja kuolemaan. ”Niin hän lähti yhdessä molempien miniäinsä kanssa siitä paikasta, jossa oli oleskellut … matkalle Juudan maahan”(Ruut 1:6- 7).

Naomin miniät, Orpa ja Ruut hyvästelivät vanhempansa, ystävänsä ja sukunsa. He kertoivat koko elämänsä ikäisille lähimmäisilleen aikovansa lähteä iäksi Juudaan, paikkaan, jossa Jumala ”vieraili kansansa luona”.

Tänäänkin Jumala taas vierailee omiensa luona! Taas kerran nälänhätä on päättynyt! Täällä Times Square Church’issä ja muissa seurakunnissa ympäri maailmaa Jumalan puhdas Sana on lähtenyt liikkeelle. Kun Jumala vierailee kansansa luona, Hän antaa heille ”leipää”.

Viimeisen Sanan nälänhädän aikana, kun muut pakenivat Mooabiin, maailmallisuuteen, laiskuuteen, kylmyyteen, nautintoihin ja menestykseen, pyhä jäännös jäi paikalleen. He kestivät TV-evankelistojen itsekorostuksen, häpeämättömän aistillisuuden, joka on pyyhkäissyt yli Jumalan huoneen, typeryyden saarnatuoleissa ja luopuneiden uskovien pilkan.

He rukoilivat, paastosivat ja pitivät esirukouksia, ja nyt Herra on kuullut heidän huutonsa ja vierailee heidän luonaan. Miksi Times Square Church on täyteen ahdettu nälkäisiä etsijöitä? Siksi, että on lähtenyt liikkeelle sana, että Jumala on täällä. Ihmiset kuulevat, että Jumalalta lähtee virtaamaan Sanaa. Sama on totta muissa paikoissa, joista sana lähtee liikkeelle, että Jumala vierailee sielläkin. Nälänhätä on ohi! Jumala on lähettänyt leipää taivaasta. Jos et ole maistanut sitä, lähde Mooabista ja palaa sinne, missä Jumala vierailee kansansa luona.

Näin Naomi ja hänen miniänsä tekivät. Heidän lähtönsä Juudan rajalle oli esikuva kääntymisestä Herran puoleen. Jumalan Henki veti ja kutsui heitä, kun he kuulivat uutisia Hänen vierailustaan.

Tänä päivänä näen Hengessä lukemattomia tuhansia kulkemassa samalla tavalla kotiin päin, takaisin Kristuksen täyteyteen, pois ylimainostuksesta, helpon elämän ja menestyksen evankeliumin tyhjyydestä, kaksinaismoraalista ja puolisydämisyydestä.