USKON ISÄ by Claude Houde

Jos haluat kasvaa hengellisesti, jos janoat ihmeitä ja taivaallisia jokapäiväisessä elämässäsi, sinun pitää kiinnittää huomiosi Aabrahamiin. Hän ei ole aivan tavallinen Vanhan Testamentin henkilö, vain yksi nimi listassa. Apostoli Paavali nimitti häntä ”uskon isäksi”, esimerkiksi, malliksi, luotilangaksi, mitaksi ja kaikkien uskovien isäksi (ks. Room.4:12).

Profeetta Jesaja ilmaisee meille elävän kutsun: ”Kuulkaa minua, te jotka vanhurskauteen pyritte, te jotka Herraa etsitte. Katsokaa kalliota, josta olette lohkaistut, ja kaivos-onkaloa, josta olette kaivetut. Katsokaa Aabrahamia, isäänne, ja Saaraa, joka teidät synnytti. Sillä hän oli vain yksi, kun minä hänet kutsuin; mutta minä siunasin hänet ja enensin hänet. Niin Herra lohduttaa Siionin, lohduttaa kaikki sen rauniot, hän tekee sen erämaasta kuin Eedenin ja sen arosta kuin Herran puutarhan; siellä on oleva riemu ja ilo, kiitos ja ylistysvirren ääni. Kuuntele minua, kansani, kuule minua, kansakuntani, sillä minusta lähtee laki, ja minä panen oikeuteni valkeudeksi kansoille” (Jes.51:1 -4).

Saatko näistä lauseista sen vaikutelman, että Aabrahamilla on jotakin sanottavaa meille? Olet aivan oikeassa. Paavali, oppinut apostoli ja maailman muuttaja, jonka huomattavat ja Hengen innoittamat kirjoitukset ovat olleet tärkeitä ihmiskunnan historialle, sanoo meille että ”lupaus pysyisi lujana … sille, jolla on Aabrahamin usko, hänen, joka on meidän kaikkien isä” (Room.4:16).

Rakas lukija, kohottakaamme verho pois ja paljastakaamme aarre. Sukeltakaamme Alkujen Kirjaan(1 Moos.1), Aabrahamin uskoon kaivaaksemme esiin hengellisen kulta-aarteen, jolla on iankaikkinen arvo: kieltäymyksen usko.

Ja Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan. Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi. Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä" (ks. 1 Moos.12:1-3).

Rakkaat ystävät, tämä usko, jossa on kieltäymystä, joka leimaa ja määrittää Aabrahamin persoonaa ja elämää, kosketti kovin Jumalan sydäntä. Siitä tuli täydellisen täyttymyksen ihmeellinen lupaus, jonka juuri luit. Raamatullisin termein ja Raamatun globaalia näkökulmaa silmällä pitäen Aabraham ei ole vain miljoonien juutalaisten isä läpi koko historian. Hän on jokaisen uskovan hengellinen isä, joka asetti uskonsa Kristukseen kautta vuosisatojen, aina meidän päiviimme asti. Maapallolla on yli miljardi Kristuksen seuraajaa. Me olemme nopeimmin kasvava uskonnollinen liike maailmassa, ja Raamatun mukaan jokainen näistä kallisarvoisista uskovista on Aabrahamin poika tai tytär.

__________
Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Eeden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa,