EGYPTIN HÄPEÄN POISTAMINEN

”’Tee itsellesi kiviveitsiä ja ympärileikkaa taas israelilaiset toistamiseen’. Niin Joosua teki itselleen kiviveitsiä ja ympärileikkasi israelilaiset Esinahkakukkulan luona”(Joos.5:-3).

En aio nostattaa mitään teologista keskustelua ympärileikkauksesta, mutta tällä vanhalla tavalla on suuri merkitys tämän päivän seurakunnalle. Mikä kipeä kokemus israelilaisille olikaan poistaa esinahkansa terävällä veitsellä merkiksi maailmalle, että he olivat solmineet uskollisen liiton Jumalan kanssa! Nämä ihmiset olivat syntyneet erämaassa eikä heitä ollut vielä ympärileikattu. Tämän tapahtuman jälkeen he olivat päiväkausia avuttomia ja heikkoja.

Tänä päivänä veitsen alle joutuminen merkitsee alistumista Jumalan terävän, viiltävän Sanan alle! ”Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka”(Hebr.4:12). Sana todella viiltää: ”Kun he sen kuulivat, viilsi se heidän sydäntänsä” (Ap.t.5:33). Kun Stefanus saarnasi, ”viilsi se heidän sydäntänsä, ja he kiristelivät hänelle hampaitansa”(Ap.t.7:54).

Raamattu sanoo, että Jumalan Sana on ympärileikannut meidän sydämemme. ”Oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta”(Room.2:29). ”Ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella”(Kol.2:11).

Jokaisella meistä on sisimmässään ”Egyptin häpeä”, joka täytyy vierittää pois. Se merkitsee koko meidän vanhaa ihmistämme. On olemassa leikkaus, jossa Jumalan Henki leikkaa pois kaikki nuo pahan himot ja hallinnan. Kun Jumalan Sanaa julistetaan Jumalan voidellussa voimassa ja Pyhän Hengen läsnäolossa, siitä tulee terävä veitsi! Jumalalla on tänäkin päivänä omat Joosuansa, ja Hän on käskenyt heitä ottamaan tämän veren alla olevan, vapahdetun, sovitetun ja ylösnousemuksesta osallisen kansan ja panemaan heidät Sanansa veitsen alle poistaakseen heistä kaikki jäljet epäjumalanpalvelusta ja kompromissien tekemisestä.