TULEE PÄIVÄ by Jim Cymbala

Apostoli Paavali sanoo, että on tuleva päivä, jolloin ”kunkin teko on tuleva näkyviin; sillä sen on saattava ilmi se päivä, joka tulessa ilmestyy, ja tuli on koetteleva, minkälainen kunkin teko on.

Jos jonkun tekemä rakennus kestää, on hän saava palkan”(1 Kor.3:13 - 14). Kulta, hopea ja kallisarvoiset kivet kestävät, kun taas puu, heinät ja oljet palavat savuna ilmaan.

Paavali ei sano, että tekojemme määrä koeteltaisiin. Hän ei sano mitään osallistumisluvuista. Sen sijaan, kaikki kohdistuu tekojemme laatuun.

Warren Wiersbe(Chicagon Moody- seurakunnan aiempi pastori ja useiden radio-ohjelmien puhuja) teki mielenkiintoisen havainnon tästä Raamatunkohdasta Brooklynin Tabernacle’n henkilökunnalle. ”Mikä muu on näiden aineiden ero, paitsi, että toinen ryhmä on tulenkestävä, toinen ei? Luulenpa, että noita toisia aineita, puuta, heinää ja olkia, on runsaasti aivan ovesi ulkopuolella tai ainakin muutaman kilometrin säteellä. Metsänomistajan ja maatilallisen tiloilla näitä on runsaasti. Jos sen sijaan tahdot kultaa, hopeaa tai kallisarvoisia kiviä, sinun täytyy kaivaa saadaksesi niitä. Joudut tekemään ahkerasti työtä löytääksesi niitä. Niitä ei löydy maasta joka paikassa. Joudut menemään syvään maaperään”.

Minusta nämä sanat ovat syvällisiä ajatuksia. Hengellinen ”rakentaminen”, jossa käytetään puuta, heiniä ja olkia, on helppoa, vähän työtä, vähän etsintää, ei raatamista, ei synnyttämistä. Sinä vain huitaiset sen valmiiksi, ja se näyttää ihan kelvolta, jonkin aikaa. Jos haluat rakentaa jotakin, joka kestää Tuomiopäivänä, työ on paljon vaativampaa.

Sinä päivänä ei merkitse mitään, mitä kanssakulkijasi on ajatellut sinusta. Ei merkitse mitään, mitä markkina-asiantuntijat neuvoivat tekemään. Sinä ja minä seisomme Hänen edessään, jonka silmät ovat ”niin kuin tuli”. Me emme voi lepyttää Häntä kertomalla, kuinka erinomainen meidän työtapamme oli. Me joudumme kohtaamaan Hänen kärventävän katseensa.

Hän kysyy meiltä ainoastaan, olimmeko rohkeasti uskollisia Hänen sanalleen.

__________

Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä. Hän puhuu usein Expect Churchin johtajakonferensseissa, joita World Challenge tukee ympäri maailmaa.