ARMON SIUNAUKSEN VASTAANOTTAMINEN by Gary Wilkerson

Monille uskoville tänä päivänä elämä näyttää olevan kuin oikeuden vaa’assa. Toisella puolella ovat kaikki heidän hyvät tekonsa ja toisella kasvava syntien ja epäonnistumisten kasa. Jos he ajattelevat elämäänsä oikein, viisari taipuu enemmän epäonnistumisten puolelle. Heidän pitäisi mielestään rukoilla, tutkia Raamattua ja käydä kirkossa entistä enemmän. Ei mikään hyvien tekojen määrä pysty tasaamaan itse tehdyn oikeudenmukaisuuden vaa’an kuppeja.

Katsoin äskettäin pikaruokalan drive-in -ikkunasta otettua videon pätkää. Kun kuljettaja oli antanut tilauksensa, ääni toisessa päässä kysyi: ”Ja mitä sitten?” Syyllisyyden tunnossaan ajaja lisäsi tilaukseensa ranskalaiset. Taaskin ääni sanoi: ”Ja sitten?” Vihoissaan ajaja lisäsi tilaukseen jälkiruoan. Taaskin ääni sanoi: “Ja sitten?” Lopulta kuljettaja huusi: “Ei, ei, ei! Ei ’ja sitten’ ”.

Tässä näemme itsemme yrittämässä saada itsellemme Jumalan vanhurskautta. Mitä enemmän laitamme mukaan omia ponnistuksia, sitä lähemmäksi tulemme hetkeä, jolloin huudamme: ”Ei enempää” ja sitten ”minulle”. Se selittää, miksi niin monet uskovat kokevat väsymystä jo ajatellessaankin Jumalan palvelemista. Paavali kutsuu heidän ponnisteluitaan ”kuolleiksi teoiksi” syystä: Heidän lähentymisyrityksensä eivät koskaan tuota vanhurskautta tai iloa, vaan vain uupumusta ja kurjuutta. Siinä ei ole elämää, vain kuolemaa, koska se ei ole Kristuksen evankeliumi.

Paavali kirjoittaa: ”Yhden ihmisen lankeemuksen tähden kuolema on hallinnut yhden kautta” (Room.5:17). Jos kuolema hallitsee sinun vaellustasi, jos sinulla on jatkuvasti synnin tuomaa syytöksen kuormaa, jos mikään, mitä sinä teet, ei ole koskaan riittävän hyvää, silloin kuuntelet vanhaa Aadamin luonnon ääntä. Siitä vanhasta luonnosta nousevat kaikki lihalliset yritykset tyynnyttää Jumalaa, mikä on täysin vastakkaista omalle identiteetillesi Kristuksessa.

Paavali vielä lisää samassa jakeessa: ”Niin paljoa enemmän ne, jotka saavat armon ja vanhurskauden lahjan runsauden, tulevat elämässä hallitsemaan yhden, Jeesuksen Kristuksen, kautta”. Miten me sitten voimme saada tämän vanhurskauden? Paavali sanoo sen seuraavassa lauseessa: ”Niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi”(Room.5:18). Meidät on edeltä määrätty voittamaan kaikki synti, ei omien yritysten kautta, vaan tämän yhden miehen, Jeesuksen kautta. Niinpä Kristus kehottaa meitä: ”Miksi ette ota omatekoista vaakaa ja pane sitä ristin juurelle? En koskaan pyytänyt teitä tyynnyttämään Minua. Olen kutsunut teitä tekemään vain yhden asian: ”ottamaan vastaan armon siunaukseni.”